SON DAKİKA



Haber > Dünya > Damatsız düğün dönemi...

Damatsız düğün dönemi...

08 Temmuz 2016 Cuma - 11:07




Suriye’de altı yıldır devam eden iç savaş, ülkedeki geleneklerin de yeni koşullara göre şekillenmesine yol açıyor.





Milyonlarca Suriyeli erkeğin savaşmak için cepheye ya da savaşmamak için Türkiye, Ürdün, Lübnan veya Avrupa ülkelerine gitmek zorunda kaldıkları için geride bıraktıkları nişanlıları da ‘damatsız’ düğünlerle evlendiriliyor. Özellikle Suriye’nin Kürt bölgesindeki Kamışlı gibi kentlerde, bu yeni tip düğünlere gün geçtikçe daha sık rastlandığı söyleniyor.

Damatsız düğünlerde gelinler gelinlik giyip, saçlarını ve makyajlarını da hayatlarındaki bu özel güne uygun olarak yaptırıyor. Sonra da ailelerle birlikte düğün fotoğrafları çekiliyor. Bu düğünlerden sonra gelin, ya Avrupa’ya göç etmiş nişanlısının yanına gitmek umuduyla yola çıkıyor ya da düğününe gelemeyen damatla bir gün kavuşacağı umuduyla Suriye’de ailesinin yanında kalmaya devam ediyor.

ERKEK ORANI DÜŞTÜ

Suriye’deki erkek nüfusu göç ve savaş nedeniyle büyük ölçüde düşmüş durumda. Savaşta ölen yaklaşık 400 bin kişinin büyük bölümü erkeklerden oluşuyor. Ülkede faal durumdaki az sayıdaki üniversitede de sınıflarda daha çok kız öğrenciler bulunuyor. Kadınların zorunlu olarak aile reisi olduğu hanelerin oranı da 6 yıl öncesiyle kıyaslanamayacak düzeyde artmış durumda. Bazı bölgelerde damatsız düğünlerin oranının da damatlı düğünleri geçtiği söyleniyor. Damatsız düğünlerin masrafı ortalama 500 Türk Lirası tutuyor. Bu masraf salon kirası, fotoğrafçı ve müzik grubunun ücretini kapsıyor


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap