SON DAKİKA



Haber > Dünya > Daha önce böylesi görülmedi! ABD'den Türkiye sınırına askeri yığınak!

Daha önce böylesi görülmedi! ABD'den Türkiye sınırına askeri yığınak!

18 Ekim 2021 Pazartesi - 09:50




Yunanistan ile 5 yıllık savunma anlaşmasına imza atan ABD, Türkiye'nin 20 km uzağına askeri yığınağa hazırlanıyor.





Yunanistan ile 5 yıl süreli Savunma İşbirliği Anlaşmasını imzalayan ABD, bir yandan Gökçeada'ya sadece 7 mil uzaklıktaki Semadirek Adası'na askeri üs kurmaya hazırlanırken, bir yandan da Türkiye'nin kara sınırına 20 km ötesindeki Dedeağaç'a askeri sevkiyatı sürdürüyor.

ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt "Kasım ayında Dedeağaç limanına yeni bir sevkiyat yapacağız. Bu zamana kadarki en büyüğü olacak" açıklamasını yaptı.

Yunan Ta Nea Gazetesi'ne göre ABD Dedeağaç'ta saldırı helikopterleri, İHA'lar, tank ve zırhlı araçlarını konuşlandıracak.

Gazete sevkiyatın şimdiye kadarki en büyük askeri sevkiyat olduğunu ve sevkiyatın detaylarının Yunan ve Amerikalı yetkililer tarafından Eylül ayında görüşüldüğünü söyledi. 

Yunan gazetesine göre ABD'nin bu bölgeye askeri yığınak yapma amacı boğazları baypas etmek. ABD’nin Dedeğaç’a verdiği önemin bir diğer nedeniyse Türkiye'yle Rusya'nın yakınlaşması durumunda bir karşı denge oluşturmak.


Dedeğaç bölgesine ilk sevkikat "Defender Europe 21" tatbikatı sayesinde yapılmıştı. Bölgeye 145 helikopter, 1800'ün üzerinde zırhlı araç ve 20 binden fazla askeri personel getirilmişti. Balkanlar ve bazı Avrupa ülkelerini kapsayan tatbikata ilk kez Yunanistan da dahil edilmişti.

Yunanistan Dedeağaç limanının yanı sıra ABD'ye Yunan Kara Kuvvetleri'ne ait "Yunuli" karargahını da tahsis etti. Tesiste 300'ü aşkın Amerikan askeri barınabileceği öne sürüldü.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap