SON DAKİKA



Haber > Dünya > Dağlık Karabağ'daki çatışmalardan İran da nasibini aldı

Dağlık Karabağ'daki çatışmalardan İran da nasibini aldı

20 Ekim 2020 Salı - 14:44




İran, İHA'nın kime ait olduğunu belirlemek için askeri uzmanların çalışmalarının sürdüğünü açıkladı





Dağlık Karabağ'daki çatışmalar sırasında İran'ın Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Hüdaaferin ilçesine bir İnsansız Hava Aracının (İHA) düştüğü belirtildi. 

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Hüdaaferin Kaymakamı Ali Emiri Rad, "Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar nedeniyle bu sabah Mencivan beldesine bağlı Karakoç köyüne bir İHA düştü."  dedi.

Rad, olayda can kaybı yaşanmadığını ve maddi zararın oluşmadığını belirterek, İHA'nın kime ait olduğuyla ilgili olarak da askeri uzmanların incelemelerini sürdürdüğünü söyledi.

Doğu Azerbaycan eyaletinin merkezi Tebriz kentinin 2010 kilometre kuzeyinde ve Aras Nehri kenarında bulunan Hüdaaferin ilçesi, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki devam eden Dağlık Karabağ'daki savaş cephesinin güneyinde yer alıyor. 

Çatışmaların başlamasından bu yana 60 roketin Hüdaaferin ilçesine düştüğü belirtiliyor. İran makamları konuyla ilgili tarafları uyardı. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap