SON DAKİKA



Haber > Dünya > Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kırım mesajı Rusya'yı rahatsız etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kırım mesajı Rusya'yı rahatsız etti

22 Eylül 2021 Çarşamba - 16:14




Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda Kırım'ın ihlali ile ilgili açıklamalarından üzüntü duyduklarını söyledi. Peskov, ''Kendimizi bu açıklamaların muhatabı olarak görüyoruz'' ifadelerini kullandı.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu'ndaki konuşmasında, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım mevzusuna değinmiş ve "İlhakını tanımadığımız Kırım dahil, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunmasına önem veriyoruz. Kırım Tatarlarının haklarını korumak için daha fazla çaba göstermemiz gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

"KENDİMİZİ BU AÇIKLAMALARIN MUHATABI OLARAK GÖRÜYORUZ"

Bugün Kremlin'den yapılan son dakika açıklamasında, Erdoğan'ın Soçi Zirvesi arifesinde Kırım'ın ilhakı ile ilgili BM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamadan dolayı üzüntü duydukları belirtildi.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Kendimizi bu açıklamaların muhatabı olarak görüyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Rusya Federasyonu ziyaretinin hazırlıkları sırasında bu tür açıklamalar yapmasından doğal olarak üzüntü duyuyoruz" dedi.

ZELENSKIY İSE TEŞEKKÜR ETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy iseABD'deki görüşmeleri sırasında Erdoğan'a Kırım'ın ilhakı ile ilgili sözleri için teşekkür etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap