SON DAKİKA



Haber > Dünya > Corona virüsün ilacı için çok önemli gelişme

Corona virüsün ilacı için çok önemli gelişme

16 Haziran 2020 Salı - 16:05




İngiltere'de yapılan bir araştırma ile corona virüs salgınında ölümleri 3'te bir oranında azaltan bir ilaç olduğu duyuruldu.





Araştırma sonucu yapılan açıklamada Deksametazon adı verilen ilacın corona virüs hastalarında iyileşme belirtileri gösterdiği ifade edildi.

Hastalar üzerinde denenen ilacın solunum yolu sıkıntısı duyan insanlarda da olumlu etkilere sahip olduğu açıklandı. Oxford Üniversitesi'nden bir çalışmada Peter Horby yaptığı açıklamada, "Bu son derece iyi bir sonuç" dedi. Açıklamada, "Oksijen tedavisi gerektirecek kadar hasta olan hastalarda sağkalım yararı açık ve büyük, bu yüzden deksametazon şimdi olmalı bu hastalarda bakım standardı haline gelir. Deksametazon rafta ucuzdur ve dünya çapında hayat kurtarmak için hemen kullanılabilir" denildi.

Araştırmacılar, ilacın salgının başından bu yana İngiltere'de kullanılması halinde ölü sayısının 5 bin daha az olarak kayıtlara geçeceğini tahmin ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap