SON DAKİKA



Haber > Dünya > Corona hastası doktor belirtileri gün gün paylaşıyor

Corona hastası doktor belirtileri gün gün paylaşıyor

13 Mart 2020 Cuma - 17:31




Madrid'de hastaları tedavi ederken coronavirüse yakalanan doktor Yale Tung Chen, belirtileri gün gün sosyal medya hesabından paylaşıyor. Chen virüs ilerledikçe Twitter hesabında gelişmeleri paylaşıyor, semptomlardan bahsediyor ve hatta takipçileriyle akciğerlerinin ultrasonlarını paylaşıyor.





Madrid'deki La Paz Üniversite Hastanesi'nde acil serviste çalışan doktor, vardiyasının sonunda hastalandı ve pazar günü virüs testinde pozitif çıktı.

Dr. Chen daha sonra 9 Mart'ta semptomları hakkında günlük bilgiler paylaşmaya başladı.

İnternette oluşturduğu günlüğüne boğaz ağrısı, güçlü bir baş ağrısı ve kuru öksürüğü olduğunu fakat nefes darlığı çekmediğini söylediği bir tweet paylaşarak başladı. 

İLK GÜN: NEFES DARLIĞI YOK

COVID teşhisi sonrası Gün 1. Boğaz ağrısı, baş ağrısı (güçlü!), kuru öksürük. Ama nefes darlığı yok. Akciğerlerde anormallik yok. Akciğerlerimin ultrason görüntülerini izleyeceğim.


 

KİNCİ GÜN: BOĞAZ AĞRISI AZALDI

COVID teşhisi sonrası Gün 2. Daha az boğaz ağrısı, öksürük ve baş ağrısı (Tanrı’ya şükür!). Hâlâ nefes darlığı veya plöretik göğüs ağrısı yok.


 

ÜÇÜNCÜ GÜN: İSHAL BAŞLADI


COVID teşhisi sonrası Gün 3. Boğaz ağrısı veya baş ağrısı yok. Dün öksürük günüydü, hâlâ nefes darlığı veya göğüs ağrısı yok. İshal başladı, öksürük daha iyi olduğu için şanslıyım.

 

DÖRDÜNCÜ GÜN: AĞIR YORGUNLUK HİSSİ

COVID teşhisi sonrası Gün 4. Öksürüğe ve (çok ağır) yorgunluğa devam. Hâlâ nefes darlığı veya göğüs ağrısı yok.

 

BEŞİNCİ GÜN: HALA GÖĞÜS AĞRISI YOK

COVID teşhisi sonrası Gün 5.gün. Daha az öksürük ve yorgunluk. Hâlâ nefes darlığı veya göğüs ağrısı yok.


 

Semptomların tedavisi konusunda Dr. Chen LBC'ye, bunu virüs için bir tedavi yöntemi olarak önermediğini ekleyerek, ibuprofen ve parasetamol aldığını, çok fazla su içtiğini ve her gün şınav çektiğini söyledi.

Chen, “İyi hissediyorum” diye ekledi.

Çoğu insan için yeni koronavirüs ateş ve öksürük gibi yalnızca hafif veya orta dereceli semptomlara neden oluyor. 

Bazıları içinse, özellikle yaşlılarda ve halihazırda sağlık sorunları olan kişilerde, Kovid-19 zatürre dahil olmak üzere daha ciddi hastalıklara neden olabilir. İnsanların büyük çoğunluğuysa iyileşiyor.

Şu anda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi olarak sınıflandırılan virüs, dünya çapında 120 binden fazla kişiye bulaştı.

WHO'ya göre İspanya'da şu an en az bin 639 doğrulanmış coronavirüs vakası mevcut ve 36 kişi hayatını kaybetti.


İspanya, ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa'daki birçok ülkeden ABD'ye yapılacak tüm uçuşlara kısıtlama getirdiği coronavirüs seyahat yasağından etkilenen 26 ülkeden biri.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap