SON DAKİKA



Haber > Dünya > Çocukları vurdular!

Çocukları vurdular!

08 Nisan 2018 Pazar - 12:09




Suriye’de Esad rejiminin abluka altındaki Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesine düzenlediği kimyasal saldırıda 75 sivil hayatını kaybetti, 1000’den faz





Esed rejimi, Doğu Guta’da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivillere zehirli gaz içerikli kimyasal silah saldırısı düzenlendi. Saldırıda çoğu çocuk ve kadınlar olmak üzere 75 sivil hayatını kaybetti, 1000’den fazla sivil gazdan etkilendi.

Olay yerine çok sayıda sivil savunma ekipleri sevk edildi. Sivil Savunma ekipleri, yoğun bombardıman nedeniyle tahliyelerde zorluklar çektiğini bildirdi. Uluslararası basın saldırıya geniş yer verirken özellikle çocukların bundan etkilendiğini duyurdu.

Saldırının ardından Rusya destekli Şam yönetimi saldırıyı yalanlarken, Washington’dan flaş bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, saldırının gerçek olduğunun kanıtlanması durumunda hızlı bir şekilde uluslararası tepki gösterilmesi gerektiğini duyurdu. Yapılan açıklamada Duma’daki saldırının “korkunç” olduğu ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauret, 2017’de Suriye’nin kuzey batısındaki sarin gazı saldırısını hatırlatarak, “Esad rejimi ve destekçilerinin benzer saldırıların yaşanmaması için uyarılmalı. ABD Rusya’nın bu desteğini sonlandırarak vahşi kimyasal saldırıyı durdurması çağrısında bulunuyor” ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap