SON DAKİKA



Haber > Dünya > Çin'den flaş açıklama: Hukuka aykırı

Çin'den flaş açıklama: Hukuka aykırı

24 Mayıs 2020 Pazar - 19:40




Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, yeni tip corona virüs (Kovid-19) nedeniyle kendilerine dava açılmasının hukuka aykırı olduğunu söyledi.





Çin Dişleri Bakanı  Vang, düzenlediği basın toplantısında, Çin'in de diğer ülkelerle  birlikte salgının kurbanları arasında olduğunu belirtti.
 
Kendilerinin ihtiyacı olan ülkelere yardım ettiğini de hatırlatan  Vang, Kovid-19 nedeniyle Çin'e dava açılmasının hukukta yeri bulunmadığını ileri  sürdü.
Vang, bu tarz girişimlerin uluslararası hukukun göz ardı edilmesi  anlamına geldiğini vurgulayarak, dava söylentilerini "vicdana aykırı, yanlış,  haksız ve yasa dışı" olarak değerlendirdi.
 
ABD'de Çin'in itibarını kaybetmesi için her fırsatı değerlendirecek  bir "siyasi virüs" yayıldığına işaret eden Vang, "Bazı ABD'li siyasetçiler, çok  fazla yalan uydurdular ve çok fazla komplo planladılar." dedi.
 
Çin'e dava açacakların hayal dünyasında yaşadığını söyleyen Vang,  böyle bir adım atacak kişilerin "kendilerini aşağılayacağı" yorumunu yaptı.
 
ABD'den Çin'e "Kovid-19" suçlamaları
 
ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ay başında  Kovid-19'un Vuhan'daki bir laboratuvardan çıktığı yönündeki iddialarını dile  getirmişti.
 
Trump, virüsün Vuhan'daki bir laboratuvardan çıktığına ilişkin  kanıtları gördüğünü ancak şu anda detay paylaşamayacağını açıklamıştı.
 
Pompeo da "Çin'in, yürüttükleri standartların altındaki  laboratuvarlarla dünyayı enfekte etme geçmişi var. Size bunun (Kovid-19)  Vuhan'daki laboratuvardan çıktığına dair çok sayıda delil olduğunu  söyleyebilirim." ifadesini kullanmıştı.
 
Öte yandan Trump, 27 Nisan'da Beyaz Saray'da yaptığı basın  toplantısında, Kovid-19 salgınına ilişkin ABD'nin Çin'den tazminat talep  edebileceğini kaydetmişti.
 
Pompeo, 29 Nisan'da virüsün Vuhan'daki bir laboratuvardan çıkmış  olabileceği iddialarına ilişkin, Çin'e "biyomedikal laboratuvarlarını aralarında  ABD'nin de bulunduğu uluslararası denetçilere açması" çağrısı yapmıştı.
 
ABD Kongresine, Vuhan'da ortaya çıkan salgınının, Çin yönetimince  saklandığı iddiasının soruşturulması talebini içeren bir tasarı sunulmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap