SON DAKİKA



Haber > Dünya > Çin'de iyileşen koronavirüs hastalarında hastalık yeniden görüldü!

Çin'de iyileşen koronavirüs hastalarında hastalık yeniden görüldü!

30 Mart 2020 Pazartesi - 14:09




Koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Çin'in Wuhan şehrindeki doktor raporlarında korkulan gerçek ortaya çıktı. Raporlarda koronavirüse yakalananların yüzde 10'unda yeniden virüs semptomları görüldüğü belirtildi.





İyileştikleri için taburcu edilen koronavirüs hastalarında yapılan testlerde yeniden virüs bulundu.

Salgının kaynağı Çin’deki Wuhan kentindeki doktor raporlarında, hastalığı yendiği belirtilen kişilerin yüzde 10’unda yeniden virüs semptomları görüldü.

Çin resmi televizyonundaki habere göre, ilk koronavirüs vakasına tanı konulan Tongji Hastanesi'nden taburcu edilen 145 hastanın 5’inin koronavirüs testi pozitif çıktı. Bu hastanede yeniden yakalanma oranı yüzde 3 iken, Wuhan kentindeki başka tedavi merkezlerinde oran yüzde 10’a kadar çıktı.

BAŞKALARINDAN MI KAPTI?

Hastanenin başkanı Wang Wei, yeniden koronavirüs bulunan hastaların başka kişilerden kapıp kapmadığının net olmadığını da söyledi.


Wei’nin verdiğe bilgiye göre, yeniden pozitif çıkan testlere karşın, taburcu edildiği halde yeniden virüs tanısı konulmayan hastaların oranı ise yüzde 80-90 oranında değişiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap