SON DAKİKA



Haber > Dünya > Çin'de ikinci dalga paniği! 11 milyon test yapılacak

Çin'de ikinci dalga paniği! 11 milyon test yapılacak

13 Mayıs 2020 Çarşamba - 14:48




Salgının başladığı Çin, Vuhan kentindeki 11 milyon kişiye corona virüs testi yapmaya hazırlanıyor. Sadece 5 corona virüs vakasının açıklandığı Vuhan kentinde yaşayanlar, ikinci bir salgın dalgasını önlemek için test edilecek.





Corona virüsün ortaya çıkış yeri olan Çin'in Vuhan kentinde uzun zamandır yeni vaka görülmüyor.
 
Hayatın normalleşmeye başladığı Vuhan kentinde 5 yeni vakanın ortaya çıkması sonucu, yetkililer 2'nci bir corona virüs dalgasından endişe etmeye başladı.

İkinci bir dalgayı önlemek için sağlık yetkilileri 10 gün içinde 11 milyon kişiyi test etmeyi planlıyor. Yetkililerin yapacakları corona virüs testi, nükleik asit testi olarak adlandırılıyor ve kişinin DNS ile RNAsından küçük bir miktar inceleniyor.
 
GÜNDE 47 BİN TEST YAPILIYOR
 
Vuhan sağlık yetkilileri, son günlerde ortaya çıkan corona virüs vakalarının belirti göstermeyen asemptomatik corona virüs hastaları olduğunu belirtti. Vuhan'da 8 Nisan itibariyle salgın yasaklarının kalkmasından sonra günde 47 bin nükleik asit testi yapıldığı ifade edildi.   

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap