SON DAKİKA



Haber > Dünya > Çin dengeleri altüst etti! Yeni dönem başlamadan bitti

Çin dengeleri altüst etti! Yeni dönem başlamadan bitti

30 Mayıs 2022 Pazartesi - 11:56




Pekin yönetiminin liderlik ettiği 10 ülke bugün buluştu ancak Çin istediğini elde edemedi. Gizli anlaşmanın taslağını ele geçiren AFP altı ya da yedi sıfırlı dolar teklifleri olduğunu bildiriyor. ABD ve müttefiklerinin tüyleri diken diken.





Ukrayna'yı işgale girişen Rus ordusuna ait savaş uçaklarıyla birlikte ilk kez gövde gösterisine girişen Çin, ABD ile kozlarını paylaştığı Pasifik Okyanusu'nda yeni bir dönem başlatmak için adım attı ancak başarısız oldu.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Pasifik'teki mevkidaşlarıyla bugün son derece hassas bir buluşmaya imza attı. Sekiz günde 10 ülke ziyaret eden Yi'nin amacı, Pasifik ülkelerini bölgesel ekonomik ve güvenlik anlaşmaları için cesaretlendirmekti.

Solomon Adaları, Kiribati ve Samoa'ya uğrayan Pekin yönetiminin bir numaralı diplomatı Wang, Pazar günü Fiji'nin başkenti Suva'ya indi. Bu sabah Fiji Başbakanı'yla bir araya gelen Çin Dışişleri Bakanı, oldukça başarılı bir görüşme gerçekleştirdiği bilgisini verdi.

Peşinden Çin'i diplomatik olarak tanıyan tüm Pasifik ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla online olarak bir zirvede buluştu. Toplantının ana gündemi, Çin'in önderliğinde imzalanacak bir güvenlik anlaşmasıydı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap