SON DAKİKA



Haber > Dünya > Çin çılgına döndü! Abluka altına aldı

Çin çılgına döndü! Abluka altına aldı

03 Ağustos 2022 Çarşamba - 11:45




Çeyrek asır sonra Tayvan'a ayak basan en üst düzey ABD'li olan Nancy Pelosi, adayı yüzüstü bırakmayacaklarını söyledi. Gözünü karartan Çin ordusu ise Tayvan'ı her yönden abluka altına aldı.





Haftalardır konuşulan dedikodu Salı günü gerçeğe dönüştü, uçuş sitesi flightradar.com'da yüz binlerce insanın takip ettiği uçak Tayvan'ın başkenti Taipe'ye iniş yaptı.

ABD, tam çeyrek asır sonra Tayvan'a en üst düzey destek veriyor. ABD Başkanı ve başkan yardımcısından sonra protokolde üçüncü sırada yer alan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yi taşıyan SPAR19 uçağı, Salı günü yerel saatle 22.44'te Songşan Havalimanı'na teker koydu.

İlk ziyaretini Tayvan parlamentosuna gerçekleştiren 82 yaşındaki Demokrat Parti'li siyasetçi, beraberindeki heyetle balkondan gazetecilere el salladı. Nancy Pelosi, ardından Tayvan lideri Tsai Ing-wen'le bir araya geldi.

Son 25 yıldır adayı ziyaret eden en kıdemli Amerikalı siyasetçi olan Pelosi, Tsai ile görüşmesinde Tayvan'ı yüzüstü bırakmayacaklarını söyledi, heyeti ve kendisinin sarsılmaz dostluklarını su götürmez bir şekilde göstermek için Tayvan'da olmaktan gurur duyduklarını vurguladı. ABD'li politikacı, "Şimdi ABD'nin Tayvan'la dayanışması hiç olmadığı kadar can alıcı. Ve bugün adaya getirdiğimiz mesaj bu" dedi.

Tayvan lideri Tsai Ing-wen ise, Nancy Pelosi'ye tereddütsüz desteği için içten teşekkür edip Temsilciler Meclisi Başkanı'nın ülkesinin en sadakatli dostlarından biri olarak saydı. Tsai, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline atıfta bulunup "Tayvan geri adım atmayacak" diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap