SON DAKİKA



Haber > Dünya > Çin aşısından çelişkili sonuçlar geldi

Çin aşısından çelişkili sonuçlar geldi

19 Kasım 2020 Perşembe - 16:18




Pfizer ve Moderna'nın aşı çalışmalarına ilişkin sonuçlar yüksek etkinliğe işaret ederken, şirket sonraki deneylerde iyileşen koronavirüs hastasına kıyasla kanda daha düşük koruyucu antikor oranı yakaladığını duyurdu.





Pfizer-Biontech ve Moderna'nın aşı çalışmalarına ilişkin gelen sonuçlar akılları karıştırdı. İlk sonuçlar aşının etkinliğine işaret ederken şirket sonraki deneylerde iyileşen koronavirüs hastasına kıyasla kanda daha düşük koruyucu antikor oranı yakaladığını duyurdu.

Sinovac’a kıyasla Moderna ve Pfizer iki ayrı deneyinde iyileşen koronavirüs hastasına kıyasla eşit ya da daha fazla antikor elde ettiğini açıklamıştı. Sinovac’ın halen üçüncü faz deneyleri sürüyor. Deneyler Endonezya, Çin ve Türkiye’de de devam ediyor. Lancet makalesinde Sinovac, düşük antikor seviyelerine rağmen aşının etkin sonuca ulaşacağına inandıklarını yazdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yapmıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de denemeleri yapılan Çin aşısı Sinovac konusunda “Aralık ayında en az 10 milyon gibi bir aşıyı alabilir olacağız, bu sayıyı artırmak istiyoruz. Ocak ayında da en az bu kadar olacak. Bu sayı muhtemelen 2 katına kadar çok rahat çıkabilir” derken, sözleşmenin bir iki gün içinde imzalanabileceğini duyurdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap