SON DAKİKA



Haber > Dünya > CIA'den şok iddia: Putin her an nükleer silahları ateşleyebilir

CIA'den şok iddia: Putin her an nükleer silahları ateşleyebilir

15 Nisan 2022 Cuma - 11:19




CIA Başkanı Burns, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin Kremlin'in istediği şekilde gitmediğini ve Putin'in her an nükleer silah kullanabileceğini söyledi.





Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, bir üniversitede öğrencilerin Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile ilgili sorularını yanıtladı.

CIA Başkanı Burns, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği işgal harekatının Kremlin'in arzuladığı şekilde ilerlemediğini açıkladı.

Burns, bu nedenle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ''çaresiz'' durumda olduğunu öne sürerek, Rusya'nın Ukrayna'da taktik nükleer silah kullanabileceği uyarısında bulundu.  

''ÇOK ENDİŞELİYİZ''

CIA Başkanı olmadan önce 2005-2008 yıllarında Moskova'da ABD'nin Rusya Büyükelçisi olarak görev yapan ve Putin’le de defalarca görüştüğünü belirten Burns, Rus liderini iyi tanıdığını ve savaş öncesi yaptığı bütün hesapların yanlış çıktığını vurguladı.


Açıkçası çok endişeliyiz diyen Burns, ''Başkan Joe Biden'ın çok kaygılı olduğunu, nükleer çatışmanın mümkün olduğu bir eşikten ve üçüncü dünya savaşından kaçınmaya çalıştığını biliyorum. Putin neredeyse mistik bir inanca sahip, Rusya'nın etki alanını yeniden inşa etmenin kaderi olduğunu düşünüyor" diye konuştu.

Putin'in öfkeli ve hırslı bir lider olduğunu ancak kendisini güvende hissetmediğinin altını çizen Burns, ABD Başkanı Joe Biden'ın Kasım ayında kendisini Moskova'ya gönderdiğini açıkladı.

Burns, Biden'ın o dönem kendisinden, ABD'nin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal planlarından duydukları kaygıyı Putin'e iletmesini istediğini söyledi. CIA Başkanı, Ukrayna'ya sağladıkları istihbaratın savaşın gidişatında "hayati" rol oynadığını kaydetti.

ASKERİ DOKTRİN NÜKLEER SİLAH KULLANMASINI ÖNGÖRÜYOR

Rusya'nın elinde, birkaç kilotonluk patlama gücüne sahip; top, uçak veya kısa menzilli füzelerle atılabilen taktik nükleer silahlardan yaklaşık 2 bin adet olduğu tahmin ediliyor.


Rusya'nın askeri doktrini, Kremlin'in, Batı ile konvansiyonel bir çatışmada işlerin kötü gitmesi halinde, inisiyatifi yeniden kazanmak için gerektiğinde taktik nükleer silah kullanmasını öngörüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap