SON DAKİKA



Haber > Dünya > CIA, Çin'in Rusya planını doğruladı

CIA, Çin'in Rusya planını doğruladı

27 Şubat 2023 Pazartesi - 11:02




Rusya'nın Ukrayna'yı işgali zora girince devreye Çin'in girdiği öne sürüldü. Çin'in Rus ordusuna silah ve mühimmat sağladığı öne sürülürken konuyla ilgili CIA'in bir numarasından açıklama geldi.





Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 1 yıl artık geride kaldı. Geride kalan bu süreçte Putin'in işgal planları beklediği gibi gitmedi. Rus ordusu Ukrayna'da bataklığa saplandı. Başkent Kiev çevresinden Nisan ayında geri çekilmek zorunda kalan Rus ordusu, ilkbaharda Donbas'ın iki bölgesinden biri olan Luhansk'ı ele geçirmek için adım adım ilerliyordu.

HİMARS FÜZELERİ GELDİ RUS ORDUSU ADIM ATAMADI

Uzun menzilli çoklu roketatar sistemi HIMARS'ın Ukrayna'ya ulaşması önce Rus işgalcilerin ilerleyişini durdurdu, ardından karşı taarruz gerçekleşti. Yaz sonunda harekete geçen Ukrayna birlikleri, önce ülkenin en büyük ikinci şehri Harkov çevresini birkaç günde yıldırım baskınla Rus işgalcilerden temizledi. Rusya sınırına yakın konumdaki Harkov'daki zafer tüm dünyada şaşkınlık yarattı.

ABD VE ALMAN TANKLARI UKRAYNA'DA

ABD Abrams tanklarını Ukrayna'ya gönderiyor. Almanya da Leopard'ların Doğu Avrupa ülkesine sevk edilmesini kabul etti.ABD'nin, Ukrayna'ya onlarca M1 Abrams tankı göndereceğini kısa süre içinde kamuoyuna açıklaması bekleniyor.
Amerikan medyasında, M1 Abrams tanklarıyla ilgili açıklamanın bugün yapılabileceği yönünde haberler yayımlandı. New York Times gazetesine konuşan adı açıklanmayan bir yetkili, Ukrayna'ya gönderilecek tank sayısının 30 ile 50 arasında değişebileceğini söyledi.


NATO ülkelerinin Ukrayna'ya verdiği yoğun destek sonrası arayışa geçen Rusya, çareyi ilk olarak İran'da buldu. İran'dan kamikaze droneları olan 'Şahid'leri satın alan Putin, rotayı daha sonra Çin'e çevirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap