SON DAKİKA



Haber > Dünya > Cezayir’de yangın 14 eyalete sıçradı: Ölü sayısı artıyor

Cezayir’de yangın 14 eyalete sıçradı: Ölü sayısı artıyor

10 Ağustos 2021 Salı - 16:43




Cezayir genelinde 14 ayrı eyalette 31 farklı noktada meydana gelen orman yangınlarında bilanço ağırlaşıyor. Orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi, 1'i ağır 3 kişi de yaralandı.





Cezayir’in çeşitli eyaletlerinde dün onlarca noktada orman yangını çıktı. Başkent Cezayir’in 100 kilometre doğusunda bulunan ve yangınlardan en çok etkilenen Tizi Ouzou eyaletinde hayatını kaybedenlerin sayısının 7’ye yükseldiği, 1’i ağır 3 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Cezayir basınına göre, yangınlar sonucu bazı evlerin küle döndüğü belirtildi. Sivil Savunma ekipleri, yangınları söndürmek için çalışmalarına devam ederken, çok sayıda eyaletten itfaiye takviyesi yapıldığı ifade edildi.

Eyaletteki orman işleri sorumlusu Youssef Ould Mohamed yaptığı açıklamada, Tizi Ouzou eyaletinin daha önce tanık olmadığı büyük ve eş zamanlı yangınların arkasında bir suç eylemi olabileceğini belirterek, soruşturmaların gerçek failin kesin olarak belirleneceğini aktardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap