SON DAKİKA



Haber > Dünya > Cezaevlerinde işkence ve taciz görüntülerinin ardından üst düzey görevden alma

Cezaevlerinde işkence ve taciz görüntülerinin ardından üst düzey görevden alma

25 Kasım 2021 Perşembe - 15:49




Rusya'da bazı cezaevlerindeki işkence ve taciz görüntülerinin ortaya çıkması sonrası Federal Cezaevi Hizmetleri (FSİN) Başkanı Aleksandr Kalaşnikov görevden alındı.





Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede yankı uyandıran bazı cezaevlerindeki işkence ve taciz görüntülerinin ardından Kalaşnikov'un görevden alınmasını öngören kararnameyi imzaladı.

Ekim başında internet portalı üzerinden Rusya'nın bazı cezaevlerinde gardiyanlar tarafından mahkumlara uygulanan sistematik işkence ve taciz görüntülerinin yer aldığı videolar yayımlanmıştı.

Cezaevi arşivlerinden sızdırılan 40 gigabaytlık video arşivinde mahkumlara yapılan işkence ve taciz görüntüleri kamuoyunda tepki çekmişti.

Rusya İçişleri Bakanlığı, bazı cezaevlerindeki işkence ve taciz görüntülerini içeren video arşivini sızdıran bilgisayar programcısını arananlar listesine alması rağmen yeni görüntüler yayınlanmaya devam ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap