SON DAKİKA



Haber > Dünya > Cebelitarık'ta maymunlara dokunmak yasaklandı

Cebelitarık'ta maymunlara dokunmak yasaklandı

01 Haziran 2020 Pazartesi - 12:10




Maymunlarla fiziksel temastan hüküm giyen herkesin 4.400 Euro'luk ağır bir para cezasından sorumlu olabileceği anlamına geliyor .





İngiltere'nin ünlü vahşi maymunları olan makaklar arasında bir koronavirüs salgını oluşmasından korkan küçük Cebelitarık yerleşim bölgesindeki yetkililer, turistlerin hayvanlara dokunmasını yasakladı.

Avrupa'nın tek vahşi maymun nüfusu olan makaklar popüler bir turistik cazibe merkezidir ve yerel inanca göre maymunlar Kaya'yı terk edecek olursa Cebelitarık'ın İngiliz olmayı bırakacak.

Onları beslemek, ağır para cezaları tarafından zaten yasadışı ve cezalandırılabilir.

Fakat şimdi hükümet bir adım daha ileri gitmeye karar verdi.




Hükümet koronavirüsün gelişiyle "makaklarla teması önlemek için katı önlemler alacak" dedi. Maymunlarla fiziksel temastan hüküm giyen herkesin 4.400 Euro'luk ağır bir para cezasından sorumlu olabileceği anlamına geliyor .

Yetkililer, yönetim, araştırma ve veterinerlik amaçlı Makaklara dokunma veya diğer müdahaleleri bir suç haline getirecek olan yasa ile ilgili "Bu , hastalığa yakalanma ve hastalanma ya da ölme riskini en aza indirgemek içindir. Başka yerlerdeki primatların duyarlı olduğu bilinmektedir." açıklamasında bulundu.

COVID-19 sadece 161 vaka ile 30.000 nüfusu içinde, Cebelitarık üzerindeki etkisi İspanya, Avrupa'nın en kötü isabet ülkelerden biri komşu özellikle karşılaştırıldığında, nispeten düşük olmuştur.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap