SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bulgaristan’dan acı rekor! 7 bin 62 vaka

Bulgaristan’dan acı rekor! 7 bin 62 vaka

12 Ocak 2022 Çarşamba - 11:34




Bulgaristan’da son 24 saatte tespit edilen 7 bin 62 yeni Covid-19 vakasıyla yeni bir rekora imza atıldı.





Dünyada hızla yayılmaya devam eden Covid-19 vakalarıyla birlikte, ülkelerden yeni rekor haberleri gelmeye devam ediyor. Bulgaristan’da açıklanan son 24 saate ait Covid-19 verilerine göre, 7 bin 62 vaka tespit edildi ve bu sayıyla birlikte yeni bir rekora da imza atıldı.

Yine son 24 saatte Covid-19 nedeniyle 89 kişinin hayatını kaybettiği Bulgaristan’da toplam can kaybı sayısı da 31 bin 761’e yükseldi.
Hastanelerde tedavi gören kişi sayısı 5 bin 200 kişi olarak belirtilirken, bu hastalardan 580 kişinin yoğun bakımda olduğu da aktarıldı.
Yetkililer artışa geçen vaka sayılarının büyük çoğunluğunu Omicron mutasyonunun oluşturduğunu da açıkladı.

YENİ TEDBİRLER GELEBİLİR

Başkent Sofya’daki hastanelerde planlanan bazı operasyonların askıya alındığı ifade edilirken, hastanelerde Covid-19 nedeniyle yeni bölümlerin açılması da gündeme geldi.

Bulgaristan’da şu an, insanların kapalı alanlarda ve toplu taşıma araçlarında maske takması zorunlu tutuluyor. Covid-19’a karşı aşılı, hastalığı atlatmış veya negatif test sonucuna sahip kişilerin restoranlara, kafelere, alışveriş merkezlerine ve spor salonlarına girebilmesi için sağlık kartı göstermesi gerekiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap