SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bugün son! Siyonist Netanyahu'yu koltuğundan edecek oylama bugün!

Bugün son! Siyonist Netanyahu'yu koltuğundan edecek oylama bugün!

13 Haziran 2021 Pazar - 13:29




Siyonist İsrail'de Başbakan Netanyahu'yu koltuğundan edecek Naftali Bennet liderliğindeki koalisyon hükümetinin güven oylaması bugün yapılacak.





Son iki yılda 4 kez seçime giden Siyonist İsrail'de 12 yıllık Binyamin Netanyahu dönemi sona eriyor. Netanyahu'nun rakipleri Yesh Atid (Gelecek Var) ile Yamina Partisi'nin liderliğindeki muhalefet partileri koalisyon hükümetini kurma konusunda anlaşmaya varırken, işgalci Knesset'te güven oylaması bugün yapılacak.

Rüşvet davasıyla yargılanan, Yüzyılın safsatası ve Kudüs'ün başkent ilan edilmesini sağlayan Siyonist Netanyahu'yu 12 yıllık koltuğundan edecek olan Naftali Bennet- Yair Lapid koalisyonun kurmuş olduğu hükümetin güven oylaması bugün saat 16:00'da yapılacak.

Lapid-Bennett koalisyonunun kurulabilmesi için 120 sandalyeli Mecliste 61 milletvekilinin güvenoyuna ihtiyaç duyuluyor. Netanyahu'ya muhalif 8 partinin oluşturduğu koalisyonun toplam milletvekili sayı ise 62. 

Her ne kadar milletvekili sayısı güvenoyu için kritik eşik olsa da Siyonist İsrail basını, Lapid-Bennett koalisyonunun büyük olasılıkla yeterli desteği alarak göreve başlayacağını yazıyor.

Netanyahu'nun eski yardımcısı Naftali Bennet Siyonist İsrail'in yeni lideri olacak. 


Naftali Bennet kimdir? başlıklı haber için tıklayınız...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap