SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bu ülkeye gidecekler dikkat! Şartlar değişti!

Bu ülkeye gidecekler dikkat! Şartlar değişti!

06 Nisan 2021 Salı - 13:48




Aşı pasaportu uygulaması hazırlığındaki İngiltere, Türkiye'den gelecek yolcular için de şartlarını değiştirdi. İşte ülkenin giriş için istediği koronavirüs tedbirleri...





Koronavirüs ile mücadele kapsamında 15 Nisan'da Kovid-19 aşı pasaportu uygulamasına geçmeye hazırlanan İngiltere, direkt uçuş olmadığı için başka ülkeden aktarmalı olarak Türkiye'den gelen yolcular için de şartlarını yeniledi.

İngiltere'nin Türkiye'den gelen yolcular için uyguladığı yeni şartlara, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından paylaşılan 'Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında Ülkelere Giriş Tablosu'nda yer verildi.

SHGM'nin paylaşımında, "Türkiye'den İngiltere'ye gelen 11 yaş ve üstü kişilerin uçuştan önceki 3 takvim günü içinde yapılmış negatif Kovid-19 antijen, LAMP, nükleik asit veya PCR test sonucu ibrazı gerekmektedir. 10 günlük karantina uygulanacak. 2. ve 8. günlerde masrafları kişi tarafından karşılanmak üzere Kovid-19 testi yapılacak. Ülkeye girişten önce doldurulacak bir form aracılığı ile karantina oteli ve yapılacak iki Kovid-19 testi için rezervasyon numara bilgileri talep edilecek" denildi.

Önceden PCR isteniyordu

İngiltere daha önce Türkiye'den gelen yolcular için kendi beyan edecekleri adreste, bir adres beyan edemezlerse devlet tarafından gösterilecek yerlerde 10 günlük karantina uyguluyordu. 11 yaş üstü yolculardan seyahatlerinden en fazla 72 saat öncesine ait negatif test sonucunu talep ediyordu.

Direkt uçuş mümkün değil


Salgın önlemleri kapsamında İngiltere'den Türkiye'ye direkt uçuş seferleri yapılmıyor. İngiltere'den üçüncü ülkelerden son 10 gün içerisinde Türkiye'ye gelen yolcular 10 gün ev karantinasına alınıyor. 7. günde PCR testi negatif çıkanların karantinası sona eriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap