SON DAKİKA



Haber > Dünya > Brezilya Devlet Başkanı aşıya karşı: Timsaha dönüşebilirsiniz

Brezilya Devlet Başkanı aşıya karşı: Timsaha dönüşebilirsiniz

20 Aralık 2020 Pazar - 13:48




Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Pfizer-BioNTech firmalarının Brezilya sağlık Bakanlığı ile yaptığı anlaşmasında "aşının yan etkilerinden firmalar sorumlu değildir" maddesini eleştirdi.





Brezilya Devlet Başkanı, "Pfizer'in sözleşmesinde her şey oldukça açık. Hiçbir yan etkiden sorumlu değiliz yazıyor. O zaman bu aşıyı olduğumuzda sakallı bir kadına ya da timsaha dönüşmeme garantisi yok." ifadelerini kullandı.

Şu anda ABD ve İngiltere'de kullanıma başlanan aşı hakkında iğneleyici sözlerine devam eden Bolsonaro, "(aşıyı yaptırdığınızda) Süpermen'e dönüşseniz, ya da kadınların sakalı uzasa veya bir adam küçük bir kız çocuğu gibi ses çıkarmaya başlasa, bu firmaların hiçbir sorumluluğu olmayacak." ifadelerini kullandı.

'Ben aşı yaptırmayacağım'

Daha önce koronavirüse yakalandığını ve vücudunun çoktan gerekli antikorları ürettiğini ifade eden Bolsonaro, "Avisa (Brezilya'daki devlet sağlık otoritesi) bu aşıya onay verdikten sonra her vatandaş gidip aşı olabilir. Ancak ben aşı yaptırmayacağım." diye konuştu. Bolsonaro'nun konuşmasında sert bir takınması da dikkati çekti.

Bolsonaro geçtiğimiz temmuz ayında Covid-19'a yakalanmış, ancak 20 gün içerisinde fazla bir belirti göstermeden salgını atlatmıştı.


Brezilya'da aşı zorunlu oldu

Brezilya'da Yargıtay'ın onayı sonrası vatandaşların Covid-19 aşısı yaptırması yasalar gereği zorunlu hale geldi. Bu durumda görevli devlet memurları vatandaşları aşı olma konusunda zorlayamayacak ancak onlara ceza kesip bazı kişileri kamu bölgelerinden uzaklaştırabilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap