SON DAKİKA



Haber > Dünya > BM'den ürküten Ukrayna açıklaması: Gıda tedarik zinciri çökmek üzere

BM'den ürküten Ukrayna açıklaması: Gıda tedarik zinciri çökmek üzere

18 Mart 2022 Cuma - 17:11




Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Gıda Programı, Rusya'nın saldırılarının sürdüğü Ukrayna'da gıda tedarik zincirinin çökmek üzere olduğunu duyurdu.





Rus saldırısı altındaki Ukrayna'da gıda dağıtım zinciri batmak üzere.

Birleşmiş Milletler, Dünya Gıda Programı (WFP) Acil Durum Koordinatörü Jakob Kern, Ukrayna'da Mariupol gibi etrafı kuşatılan şehirlerdeki insani duruma dair endişe duyduğunu belirterek, "Bazı altyapıların yıkılması nedeniyle çok sayıda dükkan ve depo boş kaldı" dedi.

İnsani yardım ve gıda tedarik konvoylarının etrafı sarılan şehirlere ulaşamadığını vurgulayan Kern, "Ukrayna'daki gıda tedarik zincirinin çökme noktasında olduğu" bilgisini paylaştı.

Saldırılar, küresel gıda tedarikinde sorun çıkarabilir

Kern ayrıca, Rusya'nın Ukrayna saldırılarının sebep olduğu gıda fiyat artışının, dünyanın bazı bölgelerinde açlık, kıtlık ve yetersiz beslenmeyi tetikleyebileceği uyarısında bulundu.


Rusya ve Ukrayna'nın dünyanın en büyük 5 tahıl ihracatçısı arasında yer aldığını vurgulayan Kern "Bu ülkelerle küresel zirai ticaret 1,8 trilyon ABD dolarını bulduğu için küresel gıda güvenliği tehlike altındadır" ifadesini kullandı.

Yemen ve Afganistan gibi ülkelerde açlık ve kıtlığın artabileceği vurgulandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap