SON DAKİKA



Haber > Dünya > BioNTech’in aşısı için tarihi gün geldi! İlk aşı yapılıyor

BioNTech’in aşısı için tarihi gün geldi! İlk aşı yapılıyor

07 Aralık 2020 Pazartesi - 12:02




İngiltere’de kullanımına onay verilen, BioNTech’in Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının 8 Aralık’ta yapılmaya başlanacağı bildirildi. İngiltere Sağlık Bakanlığı, salı (8 Aralık) İngiltere tarihinin en geniş aşı uygulamasına başlanacağını açıkladı.





İngiltere’de kullanımına onay verilen, BioNTech ve Pfizer’in koronavirüs aşısının 8 Aralık’ta yapılmaya başlanacağı açıklandı. Ülkede, 50 farklı aşı merkezine dağıtılan aşıların, Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesinin (JCVI) 2 Aralık’ta yayımladığı öncelikler listesinde belirtildiği gibi ilk olarak bakımevinde kalanlar, bakımevi ve sağlık çalışanları ile 80 yaşın üstündekilere 8 Aralık’tan itibaren uygulanacağı kaydedildi.

Sağlık Bakanı Matt Hancock, 8 Aralık’ta başlayacak aşılama programının “tarihi bir an” olduğunu belirterek, “Herkesi bu salgını bastırmak için üzerine düşeni yapmaya ve bu çok önemli çalışmayı gerçekleştirirken Ulusal Sağlık Servisini (NHS) korumak için yerel kısıtlamaları takip etmeye çağırıyorum” diye konuştu.

BBC’ye açıklamada bulunan İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumunun (MHRA) yöneticisi Dr. June Raine ise insanlara bu aşıya güven duymaları çağrısında bulundu.

Raine, MHRA’nın aşılar yapılmaya başlandıktan sonra da güvenlik sorunlarını dikkatlice takip edeceğine ve işlerinin hala bitmediğine dikkati çekti.

İNGİLTERE, PFİZER-BİONTECH AŞISINA İLK ONAY VEREN ÜLKE OLMUŞTU


İngiltere’de Ulusal İlaç ve Sağlık Ürünleri Denetleme Kurumu (MHRA), Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının yaygın kullanımına 2 Aralık’ta izin vermişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap