SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bill Gates yine gündemde! Bu kez genetiği değiştirilen sivrisinekler..

Bill Gates yine gündemde! Bu kez genetiği değiştirilen sivrisinekler..

06 Haziran 2023 Salı - 17:23




Bill Gates'in geçtiğimiz yıl attığı bir tweette Kolombiya’da bilim insanlarının sivrisinek ürettiğini söylemesi üzerine 'planlı salgın' iddiaları gündeme geldi.





Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Bill Gates'in geçtiğimiz yıl Ağustos ayında attığı bir tweette Kolombiya’da bilim insanlarının sivrisinek ürettiğini söylemesi üzerine 'planlı salgın' iddiaları gündeme geldi. Son olarak, genetiği değiştirilmiş milyonlarca sivrisineğin serbest bırakılmasından kısa bir süre sonra, sivrisinekler Avustralya'yı istila etti.

HER HAFTA 30 MİLYON SİVRİSİNEK...

Bill Gates'e ait olduğu iddia edilen Kolombiya'daki dünyanın en büyük sivrisinek fabrikası, her hafta 30 milyon genetiği değiştirilmiş sivrisineği 11 ülkeye salıyor. Bu durum sosyal medyada farklı şekilde yorumlanırken, bazı kullanıcılar 'planlı bir salgın' projesinin hayata geçirilmesi olarak değerlendiriliyor. Kimine göre, genetiği değiştirilmiş sivrisineklerin neden olduğu bulaşıcı hastalıklardan korunmaya yönelik bir çalışma, kimine göre ise Bill Gates, sivrisinek projesiyle yeni bir salgın üzerinde çalışıyor.

BİLİME GÜVENELİM AMA BİLİM ADAMLARI KİME ÇALIŞIYOR?

Dünya Sivrisinek Programı, Wolbachia bakterisi verilmiş sinekler aracılığıyla bölgedeki insanları dang, zika, sarıhumma, chikungunya benzeri sivrisinek kaynaklı hastalıklardan korumayı amaçlıyor. Araştırmacılar taşıyıcı sivrisineklere Wolbachia bakterisi verilirse, dang virüsünü bulaştırmalarını engelleyebileceğini düşünüyor. Wolbachia, sadece böcek hücrelerinin içinde yaşayabildiğinden insanlara ısırık yoluyla bulaştığına dair bir rapor yok. Bill Gates, programa 2004’de organizasyona yaptığı maddi destek ile dahil olmuş. Bu yöntem sadece Dünya Sivrisinek Programı dahilinde kullanılmıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde Çevre Koruma Ajansı (EPA), Wolbachia'lı sivrisineklerle, bulaşıcı hastalıkların azalması üzerine çalışıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap