SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bill Gates, Suudi Prensle anlaştı! 2.2 milyar $'lık hisseyi satın aldı

Bill Gates, Suudi Prensle anlaştı! 2.2 milyar $'lık hisseyi satın aldı

09 Eylül 2021 Perşembe - 16:56




Microsoft'un kurucusu ve dünyanın zengin kişilerinden Bill Gates, Suudi Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal'ın Four Seasons otelleri hisselerinin yarısını satın almak üzerine anlaşma sağladı.





Salgın, dünyanın geleceği ve Trakya'da aldığı arazilerle gündemden düşmeyen ABD’li teknoloji devi Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Suudi Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal ile anlaşmaya vardı. 

129 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 5’inci kişisi olan Bill Gates, Four Seasons otelleri için hamle yaptı. 

Suudi Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal ile 10 milyar dolar değer üzerinden kontrol hissesini satın almak için anlaşan Bill Gates, 23,75'lik hissesi için 2,21 milyar dolar ödeyecek.

Bill Gates’in kurucusu olduğu Microsoft’un yatırım şirketi Cascade Investment aracılığıyla yapılan satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Bill Gates Four Seasons’daki payını 71,25’e çıkaracak. Bill Gates böylece otel zincirinin kontrolünü çoğunluk hisse ile ele geçirmiş olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap