SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bill Gates, korona virüs aşısını bulabilecek 7 adayın fabrikasını finanse edecek

Bill Gates, korona virüs aşısını bulabilecek 7 adayın fabrikasını finanse edecek

05 Nisan 2020 Pazar - 14:59




Microsoft’un kurucusu ve yaptığı büyük bağışlarla bilinen Bill Gates, korona virüs aşısını üretebilecek 7 fabrika projesini finanse edeceklerini vurgulayarak, “Geçen her ay değerli" dedi.





Bilişim devi Microsoft’un kurucusu Bill Gates korona virüsle mücadele için büyük bir bağış yapmaya hazırlanıyor. Sosyal medyada bir canlı yayında konuşan milyarder iş adamı, korona virüs aşısını bulabilecek 7 adayın fabrikasının inşasını finanse edeceklerini açıkladı.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) aşısını üretmeye aday olan 7 fabrika projesine yatırım yapacağını açıkladı. Gates, 7 adaydan birinin bile aşıyı başarması durumunda üretime hemen geçilebileceğini vurgulayarak "Geçen her ay değerli" dedi.

Trevor Noah'ın Instagram üzerinden gerçekleştirdiği Daily Show yayınına katılan Bill Gates, kendi kurduğu vakfın hükûmetlerin Koronavirüs'le mücadelesinde yardım için yatırım yapacağını açıkladı. Gates, Koronavirüs aşısı için ilerleme kaydeden 7 aday için tek tek fabrikaların kurulmasına yatırım yapacaklarını açıkladı.

Gates, 7 aşı üretebilecek adaydan birinin başarılı olması durumunda fabrikanın kurulması için vakit kaybetmemek için erken davranarak hepsine yatırım yapacaklarını açıkladı. Gates, belki de aşıyı bulamayacak olan kalan 6 şirket için milyarlarca doların boşa gideceğini fakat süreci hızlandırmanın dünya ekonomisine daha fazla katkısı olacağını vurguladı. Gates, "Geçen her bir ay değerli" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap