Bill Clinton: Müslümanların sırf Müslüman oldukları için aşağılanmasından bıktım
Yayın Tarihi: 22.10.2026 - 14:26
ABD eski Başkanı Bill Clinton, inanç ve kültür çatışmalarına tepki göstererek Müslümanların yalnızca dinleri nedeniyle aşağılanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Kaynak:HABER MERKEZİ
ABD eski Başkanı Bill Clinton, din ve kültür üzerinden yürütülen çatışmalardan yorulduğunu belirterek, Müslümanların sırf inançları nedeniyle aşağılanmasını eleştirdi.
Florida eyaletinde düzenlenen dinler arası bir etkinlikte konuşan Clinton, her inanç grubunda kötü niyetli kişilerin bulunabileceğini ifade etti. Bunun herhangi bir dine özgü olmadığını belirten Clinton, insanların kusurlarının bulunduğunu hatırlattı.
Farklı dinler ve kültürler üzerinden yaşanan gerilimlerden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Clinton, “Müslümanların sırf Müslüman oldukları için aşağılanmasından bıktım.” dedi.
KIZININ OKUDUĞU AYETİ HATIRLATTI
Konuşmasında, Kur’an-ı Kerim’i 15 yaşındayken baştan sona okuyan kızının kendisiyle paylaştığı bir ayete de değinen Clinton, kızının kendisine “Baba, bunu oku.” dediğini aktardı.
Clinton, söz konusu ayetin mesajını, Allah’ın insanları birbirlerini hor görmeleri için değil, tanımaları ve birbirlerinden öğrenmeleri için farklı kıldığı şeklinde özetledi.
ABD eski Başkanı, bu yaklaşımın farklı inanç ve kültürlere sahip insanlar arasında karşılıklı anlayışın önemini ortaya koyduğunu ifade etti.
