SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bilim insanları üzülerek açıldı… Dönüşü olmayan yola girildi… Korkunç son bizi bekliyor

Bilim insanları üzülerek açıldı… Dönüşü olmayan yola girildi… Korkunç son bizi bekliyor

17 Ağustos 2020 Pazartesi - 16:48




Küresel iklim değişikliği ve buzulların erimesi konusunda çalışmalar yapan bilim insanları acı gerçeği açıkladı. Ohio Eyalet Üniversitesi’nde görev yapan bilim insanlarının yaptığı açıklamaya göre, Grönland adasındaki buzulların erimesinin artık geri dönülmez noktaya geldiğini belirterek, bölgeye yağan karın, adanın sahip olduğu buz kütlesindeki erimeyi telafi edemeyeceğini tespit etti.





Ohio Eyalet Üniversitesi’nde görev yapan bilim insanları, Grönland Adası üzerindeki yaklaşık 200 buzulun uydular aracılığıyla 40 yıldır toplanan verilerini inceledi. Araştırmaya göre Grönland buzullarındaki erime, artık dönüşü olmayan yola girdi.

Corona virüsü konuştuğumuz bugünlerde göz ardı ettiğimiz bir tehdit daha var: Küresel Isınma. Yapılan bir bilimsel araştırma konunun ciddiyetini gözler önüne seriyor. 

6paara-nikqviomg-vvzxa.jpg

Geçtiğimiz günlerde gezegenimizin iklim tarihini mercek altına alan bilim insanları Kuzey Kutbu'ndaki buzulların 2035 yılına kadar eriyebileceğini açıklamıştı. 

Uydu görüntülerini inceleyen bilim insanları 127 bin yıl önce yaşanan durumun 15 yıl içinde tekrar edebileceği iddiasını dile getirmişti.


9r6wyfx39uk6b4-dfxswuw.jpg

Ohio Eyalet Üniversitesi’nde görev yapan bilim insanları tarafından yapılan yeni araştırmaya göre ise Grönland buzullarındaki erime, artık dönüşü olmayan yola girdi.

t9fsxtord0umodfiqyxwgq.jpg

Ada üzerindeki yaklaşık 200 buzulun uydular aracılığıyla 40 yıldır toplanan verilerini inceleyen ekip Grönland buz tabakasındaki erimenin artık geri döndürülemez bir seviyeye ulaşmış olabileceğini ve bölgeye yağan karın, adanın sahip olduğu buz kütlesindeki erimeyi telafi edemeyeceğini tespit etti.

KÜRESEL ISINMA DÜNYA HARİTASINI NASIL DEĞİŞTİRECEK?


Türkiye dahil tüm dünyayı tehdit eden küresel ısınmanın gelecek yıllarda dünya haritasını nasıl değiştireceğini hiç düşündünüz mü? Buzullar eriyor ve maalesef kimse bunu durduramyor. Peki böyle devam ederse nelerle karşılaşacağız?

xnys-j5u5ky2u47gg3h1jq-001.jpg

Christian Aid  tarafından yayınlanan rapor Küresel Isınma'nın sonuçları ile ilgili oldukça ürkütücü uyarılarda bulunuyor.

Tüm buzulların erimesi durumunda ortalama deniz suyu seviyesi 65 metre kadar yükselecek. Bu da deniz seviyesine yakın kara parçalarının denize karışacağı anlamına geliyor.

nde6hjxph0ih4z3vogwr-g.jpg


Rapora göre buzulların erimesinden en radikal şekilde etkilenecek ülkelerden birisi İngiltere. İngiltere'ye bakalım. Erime sonrasına bakın ne hale geliyor?

İrlanda Cumhuriyeti ve İngiltere'de kıyı tarafları olduğu gibi su altında kalıyor, adalar küçülüyor.

2gvmobgs80cmv3x8rzfykw.jpg

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap