SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bilim dünyası bu iddia ile sarsıldı: Evrim teorisi çalıntı çıktı

Bilim dünyası bu iddia ile sarsıldı: Evrim teorisi çalıntı çıktı

06 Şubat 2022 Pazar - 14:50




Bilim tarihinin en önemli isimlerinden birisi olarak kabul edilen Charles Darwin intihal ile suçlandı. Science Fraud: Darwin's Plagiarism of Patrick Matthew's Theory isimli kitaba göre, Darwin, Patrick Matthew'un 1831 tarihli önceki yayınında, doğal seçilim yoluyla evrim teorisini tekrarladı.





İngiliz biyolog Charles Darwin, tüm yaşam türlerinin ortak atalardan geldiğini ve doğal seleksiyonla evrimleştiğini öne sürdüğü evrim üzerine yaptığı çalışma nedeniyle, insanlık tarihinin en etkili isimlerinden biri olarak görülüyor.

Ancak bir kitap tabiri caizse bilim dünyasının gündemine bomba gibi düştü. Dr Mike Sutton tarafından kaleme alınan kitap Darwin'i intihal ile suçluyor.

Darwin'in Evrim Teorisi bilimde temel bir kavram olarak kabul edilir, ancak Dr Mike Sutton bunun bir doğa bilimcinin çalışmalarını kopyalamak için küstah bir girişimden başka bir şey olmadığı görüşünde.

Science Fraud: Darwin's Plagiarism of Patrick Matthew's Theory isimli kitaba göre, Darwin, Türlerin Kökeni Üzerine kitabını yazarken Patrick Matthew'un 'Deniz Kerestesi ve Ağaç Yetiştiriciliği Üzerine' isimli kitabından esinlendi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap