SON DAKİKA



Haber > Dünya > Biden'in Filistin desteği İsrail'i parçaladı! Karşıt sesler yükseliyor

Biden'in Filistin desteği İsrail'i parçaladı! Karşıt sesler yükseliyor

14 Ekim 2021 Perşembe - 11:59




Joe Biden'in Kudüs'te Filistinlileri temsil eden bir ABD Konsolosluğu açma planı, ABD - İsrail ilişkilerinde deprem etkisi oluşturmaya devam ediyor. İsrail'de Biden karşıtı sesler artıyor.





ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017'de Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini de Kudüs'e taşıma kararı almıştı. İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı ise Filistin'in başkenti Kudüs'ü doğu ve batı olarak ayırarak ayrı bir skandala imza atmıştı. Kasım 2020 seçimlerinde Trump'ın yerine gelen Joe Biden, göreve başlar başlamaz, Trump'ın Filistinlilere kestiği desteği yeniden sağlama kararı aldı.

İSRAİL'DE BIDEN KARŞITI SESLER

Kudüs'te Filistinlilere hizmet verecek Amerikan Konsolosluğunu açma kararı alan Joe Biden, işgal rejimi İsrail'in Başbakanı Naftali Bennett'ın "Kudüs dışında açılsın" teklifini de reddetmişti. Biden'in bu kararı Siyonist Başbakana adeta soğuk bir duş aldırırken, Siyonist İsrail'den Biden karşıtı sesler yükselmeye başladı.

Siyonist İsrail'de Biden yönetiminin Kudüs’te Filistinlilere hizmet verecek Amerikan Konsolosluğunu açma planı Trump’un diplomatik olarak Kudüs'te yalnız İsrail varlığını kabul etme politikasından önemli bir kopuş olarak görülüyor. 

İki ülkenin üst düzey diplomatlarının bu hafta Washington’da bir araya gelmesinden önce üst düzey işgalci İsrailli diplomatları Amerika Başkanına ciddi eleştiriler yöneltti. 


"ABD'NİN KUDÜS'TE FİLİSTİN KONSOLOSLUĞU AÇMASININ İMKANI YOK"

Washington Post’un haberine göre Siyonist rejimin Adalet Bakanı Gideon Saar, Biden'in Filistin Konsolosluğu açma planına kesinlikle karşı olduklarını söyledi.  

Trump dönemi dışişleri bakanı Mike Pompeo'nun katıldığı ve Biden'in Filistin politikalarını eleştirdiği konferansta konuşan Saar, "Naftali Bennett ile konuyu birçok kez görüştük. Biden Kudüs'te Filistinlileri temsil eden bir konsolosluğun seçim taahhüdü olduğunu söylüyor. Ama bizim için bu neslin taahhüdüdür. Bundan taviz vermeyeceğiz" ifadelerini vurguladı.

Öte yandan ABD, Tel Aviv'deki İsrail Büyükelçiliği'ni işgal altındaki Kudüs'e taşıdıktan sonra 4 Mart 2019'da Filistinlilere hizmet veren Kudüs Başkonsolosluğu'nu kapatmıştı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, mayıs ayında Ramallah'ta Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinde Washington'un Filistin ile ilişkilerine  bakan Kudüs'teki konsolosluğun yeniden açılacağını duyurmuştu.

Biden yönetimi İsrail’in koalisyon hükümetinin yıllık bütçesini meclisten geçirmesi için tanınan yasal sürenin dolacağı 4 Kasım'a kadar Kudüs'te konsolosluk açılması planını askıya almış durumda. Söz konusu konsolosluğun bütçenin kabul edilmesinden önce açılması halinde Bennett liderliğindeki 8 partiden oluşan koalisyonun dağılabileceği düşünülüyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap