SON DAKİKA



Haber > Dünya > Biden'den U dönüşü: Rusya'ya karşı kullanılacak silah göndermem

Biden'den U dönüşü: Rusya'ya karşı kullanılacak silah göndermem

31 Mayıs 2022 Salı - 10:38




ABD Başkanı Biden, "Ukrayna'ya uzun menzilli roket gönderilecek mi?" sorusuna "Rusya'ya ateş edebilecek hiçbir şey göndermeyeceğim" dedi.





Rusya-Ukrayna savaşı sürerken, Kiev'e her türlü desteği veren ABD Başkanı Biden'dan geri adım attı.

Rusya lideri Vladimir Putin, ABD'nin gönderdiği silahları hedef sayacaklarını açıklamıştı.

ABD Silahlı Kuvvetlerinde görev yaparken hayatını kaybeden askerlerin anısına düzenlenen Ulusal Anma Günü’nde konuşan ABD Başkanı Joe Biden, özgürlük ve demokrasinin kolay elde edilmediğine dikkat çekerek, Ukrayna’da demokrasileri için savaşan askerleri ve vatandaşları hatırlattı.

“FEDAKARLIKLARI UNUTURSAK ASIL KİMLİĞİMİZİ UNUTURUZ”

Biden, özgürlük için savaşan ABD askerlerini anmak için Beyaz Saray’dan yaptığı konuşmada, “Bugün Amerika Birleşik Devletleri, bir ulus olarak kutsal bir ritüeli üstleniyor. Düşünmeli ve hatırlamalıyız çünkü unutursak, milletimiz ayakta kalsın, güçlü, özgür ve birlik içinde olsun diye yaptıkları fedakarlıkları unutursak asıl kimliğimizi unuturuz” dedi.


RUSYA’YA ATEŞ EDEBİLECEK HİÇBİR ŞEY GÖNDERMEYECEĞİM

Biden, Ukrayna’ya Rusya topraklarına ulaşabilecek herhangi bir füze göndermeyi planlamadığını söyledi.

Biden, bugün Anma Günü etkinlikleri önce Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, Ukrayna’ya uzun menzilli roket göndermeyi planlayıp planlamadığı sorusuna, “Rusya’ya ateş edebilecek hiçbir şey göndermeyeceğim” şeklinde cevap verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap