SON DAKİKA



Haber > Dünya > Biden'den dikkat çeken göçmen kararı! Kotayı 62 bine çıkardı

Biden'den dikkat çeken göçmen kararı! Kotayı 62 bine çıkardı

04 Mayıs 2021 Salı - 11:24




ABD Başkanı Joe Biden, Donald Trump yönetiminin 2021 mali yılı için belirlediği 15 bin mülteci kabulü kotasını 62 bin 500'e çıkardığı duyurdu.





ABD-Meksika sınırında sayıları her geçen gün artan binlerce çocuk sığınmacının durumu büyük tartışmalara neden olmuştu. Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın katı göçmen politikasına karşı Biden'in daha yumuşak olduğu algısı ABD-Meksika sınırına göçmenlerin akın etmesine neden olmuştu. 

Beyaz Saray, 16 Nisan'daki açıklamasında, Donald Trump'ın 2021 mali yılı için koyduğu ve "tarihin en düşük sayısı" olarak kayıtlara geçen 15 bin mülteci kabulü sınırının korunacağını duyurmuş, kamuoyunda ve bazı Kongre üyelerinde bu karar tepkiyle karşılanmıştı.

TRUMP'IN AKSİNE 15 BİN MÜLTECİ KOTASINI DEĞİŞTİRDİ

Selefinin Meksika sınırına ördürdüğü duvarın yapımını iptal eden ABD Başkanı Joe Biden, Trump yönetiminin 2021 mali yılı için belirlediği 15 bin mülteci kabul kotasında değişikliğe gitti.

Joe Biden mülteci kabulü kotasını 62 bin 500'e çıkardıklarını duyurdu. iden, "Tarihi olarak en düşük seviyede olan 15 bin kotası, Amerika'nın millet olarak mültecileri kabul ettiği ve desteklediği gerçeğini yansıtmıyordu." değerlendirmesinde bulundu.


Biden aynı zamanda "Bu kadar çok acı çeken ve endişeyle yeni hayatlarının başlamasını bekleyen dünyanın dört bir yanındaki mültecilerin kafasındaki şüpheleri gidermek için bugün bu adımı atmak oldukça önemli" dedi.

Joe Biden ayrıca 2022 mali yılı için de kotayı 125 bine çıkarmayı hedeflediklerini de kaydetti.

KOTA YÜKSELMESİNE RAĞMEN HEDEFE ULAŞMAK GARANTİ DEĞİL!

Joe Biden, kotanın yükselmesine rağmen ABD'nin 30 Eylül'de mevcut mali yılın sonuna kadar toplam 62 bin 500 mülteciyi ağırlayabileceğinin veya gelecek yıl 125 bin mülteci hedefine ulaşmanın kesin olmadığını da belirtti. 

Biden, "Üzücü gerçek şu ki, bu yıl 62 bin 500 başvuru alamayacağız. Son dört yılda meydana gelen zararı telafi etmek için hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Biraz zaman alacak, ancak bu çalışma çoktan başladı" dedi.


Reuters'e konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, Biden'ın kapasite sınırlamalarına bakılmaksızın sınırı yükseltmek istediğini ekledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap