SON DAKİKA



Haber > Dünya > Biden'den 11 Eylül kararı: Gizli belgeler paylaşılacak

Biden'den 11 Eylül kararı: Gizli belgeler paylaşılacak

04 Eylül 2021 Cumartesi - 09:32




Biden yönetimi, 11 Eylül terör saldırıları ile ilgili gizli dosyaların açıklanacağını ve ABD hükümetinin gizli tuttuğu belgelerin kurbanların aileleriyle paylaşılacağını dile getirdi.





11 Eylül'ün üzerinden 20 yıl geçmesine karşın terör saldırılarıyla ilgili komplo teorileri hala konuşulmaya devam ediyor. 

ABD topraklarında yapılan ‘en ölümcül terör saldırısı’ olarak tarihe geçen ve yaklaşık 3 bin kişinin ölümüne, 6 binden fazlasının yaralanmasına yol açan 11 Eylül saldırılarının sır perdesi hala gizemini koruyor.

11 Eylül saldırılarının 20. yıldönümü İkiz Kuleler nasıl bu kadar hızlı ve simetrik yıkıldı? Kaçırılan uçaklara niye müdahale edilmedi? Dünyanın en iyi korunan yeri Pentagon nasıl hedef oldu? Dördüncü uçağın enkazı neredeydi? MOSSAD Dünya Ticaret Merkezi'nde çalışan Yahudileri uyardı mı? gibi soruların gölgesi altında anılacak.

ABD'DEN 11 EYLÜL KARARI: GİZLİ BELGELER PAYLAŞILACAK

ABD Başkanı Joe Biden 11 Eylül saldırılarıyla ilgili Federal Soruşturma Bürosunun soruşturmalarına dayanan ve bugüne kadar gizli olan belgelerin halka açılmasını öngören başkanlık kararnamesini imzaladı.


Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden, imzaladığı kararname ile maksimum düzeyde şeffaflık sağlanacak.

gizli olan belgelerin 6 ay içinde kamuoyuna açılması bekleniyor.

Seçim sürecinde halka bu yönde şeffaflık sözü verdiğini hatırlatan Biden, 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarının 20'nci yıl dönümünde bu sözünü yerine getirdiğini vurguladı.

NE OLMUŞTU?

ABD'de 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarında, 4 yolcu uçağı kaçırılmış, uçaklardan ikisi İkiz Kuleler'e çarpmıştı. Kaçırılan bir diğer uçak başkent Washington'da Pentagon'u hedef alırken dördüncü uçak ise F-16'lar tarafından Pensilvanya kırsalında düşürülmüştü ve yaklaşık 3 bin kişi saldırılar sonucu hayatını kaybetmişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap