SON DAKİKA



Haber > Dünya > Biden'dan kriz yaratacak gaf: Putin Irak'taki savaşı kaybediyor

Biden'dan kriz yaratacak gaf: Putin Irak'taki savaşı kaybediyor

29 Haziran 2023 Perşembe - 10:58




ABD Başkanı'nın gaflarına her geçen gün yenisi ekleniyor. Gazetecilerin 'Wagner krizi'ni sorması üzerine ülkelerin ismini karıştıran Biden, Ukrayna yerine Irak dedi. ABD'nin işgal ettiği Irak ile Ukrayna'yı karıştıran Biden, "Putin, Irak'ta savaşı kaybediyor, evinde savaşı kaybediyor" ifadelerini kullandı.





Siyasi hayatı boyunca gafları gündem olan ABD Başkanı Joe Biden, yeni bi gafa imza attı. Beyaz Saray’a dönüşünde gazetecilerle sohbet eden, daha önce ülkelerin ve liderlerin isimlerini karıştıran ABD Başkanı, Rusya'daki Wagner ayaklanmasına dair soruları yanıtladı. Biden, konuşma esnasında bir soruya yanıt verirken Ukrayna demesi gereken yerde ABD’nin işgal ettiği olduğu 'Irak' dedi. "O (Putin) Irak'ta savaşı kaybediyor, evinde savaşı kaybediyor" ifadelerini kullandı.

YÜZÜNDEKİ İZ İÇİN BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Biden’ın yüzüne dikkatle bakan gazetecilerin gözünden bir ayrıntı kaçmadı.

Gerçekleştirdiği gafın haricinde Biden’ın yüzündeki iz de dikkatlerden kaçmadı. Her iki yanağında da dikdörtgen şekiller olan Biden için Beyaz Saray’dan açıklama geldi.

Biden’ın 2008’den bu yana uyku apnesi olduğu ve 'sürekli pozitif hava yolu basıncı' makinesi kullandığı bildirildi. İsmi açıklanmayan bir yetkili de Biden’ın cihazı uyku kalitesini artırmak için son haftalarda kullanmaya başladığını dile getirdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap