SON DAKİKA



Haber > Dünya > Biden'dan Gazze'deki hastaneler için İsrail'e çağrı

Biden'dan Gazze'deki hastaneler için İsrail'e çağrı

14 Kasım 2023 Salı - 09:47




ABD Başkanı Biden, İsrail2in ara vermeden devam ettiği saldırılarda hastanelerin de bulunmasıyla ilgili konuştu.





Biden, hastanelerin korunması gerektiğine dikkat çekerken, "Bildiğimiz gibi, olup bitenlerle ilgili endişelerimi dile getirmekten çekinmedim. Umudum ve beklentim, hastanelere yönelik müdahale eylemlerinin daha az olması ve İsraillilerle temas halinde kalmamızdır" dedi.

İsrail, bir ayı aşkın süredir Gazze'de sivil, yaşlı, çocuk, kadın dinlemeden bomba yağmuruna devam ediyor. Uzun bir süredir bu konuya dair herhangi bir yorum yapmayan ABD'den ise açıklama geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, Oval Ofis’te gazetecilerin, İsrail ordusunun Gazze’deki sivilleri ve sağlık kuruluşlarını hedef almasına ilişkin sorularını cevapladı.
Biden, “Bildiğimiz gibi, olup bitenlerle ilgili endişelerimi dile getirmekten çekinmedim. Umudum ve beklentim, hastanelere yönelik müdahale eylemlerinin daha az olması ve İsraillilerle temas halinde kalmamızdır” dedi.

'HASTANELERİN KORUNMASI GEREKİYOR'

Biden konuşmasının devamında “Hastanelerin korunması gerekiyor” ifadesini kullandı.

İsrail, Hamas tarafından kullanıldığı iddiasıyla Şifa Hastanesi’nin yakın çevresine geçen haftadan bu yana ağır saldırılar düzenliyor. Hamas, İsrail’in bu iddiasını sürekli olarak reddediyor.

NE OLMUŞTU?

Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, yoğun bakımdaki altı prematüre bebek ve dokuz yaralı hastanın hayati ekipmanlardaki elektrik kesintisi nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Gazze Sağlık Bakanlığı da yakıtın tükenmesi nedeniyle son üç günde 32 hastanın hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap