SON DAKİKA



Haber > Dünya > Biden ve Trump’a rakip çıktı! 18 milyon dolar toplayıp aday olacak

Biden ve Trump’a rakip çıktı! 18 milyon dolar toplayıp aday olacak

16 Eylül 2021 Perşembe - 12:25




Eski ABD Başkanı Trump’ın yardımcısı Mike Pence 2024 seçimlerinde aday olmak için hazırlanıyor. Biden’in başkanlığı için Trump’a karşı çıkan Pence, 18 milyon dolar bağış toplamayı hedefliyor.





Donald Trump ve Joe Biden’ın kıyasıya yarıştığı ABD Başkanlık Seçimleri 3 Kasım 2020’de başlamış ve 6 Ocak’ta Kongre Baskını gibi büyük bir kaosla sonuçlanmıştı. Eski ABD Başkanı Trump’ın sağ kolu Mike Pence’in 6 Ocak’ta Joe Biden’in başkanlığını onaylayacağı oturum öncesinde Trump destekçileri Kongre binasını işgal etmiş ve ABD tarihinde görülmemiş olaylar yaşanmıştı.

BIDEN VE TRUMP'A RAKİP ÇIKTI

Anayasaya bağlılığı ile Trump’a karşı çıkan Mike Pence, 2024 seçimlerinde aday olmaya hazırlanıyor. ABD’nin Afganistan’dan kaçar gibi tahliyesiyle ülkede destekçisi giderek azalan Başkan Biden’a karşı Cumhuriyetçilerden yeniden aday olmaya hazırlanan Trump’a karşı yarışacak olan Mike Pence, 18 milyon dolar bağış toplamayı hedefliyor.

PENCE ALTYAPI ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Anketler, Trump'ı Cumhuriyetçi Parti'nin favorisi olarak gösterse de, Pence'in siyasi grubu Advancing American Freedom grubunun da yarış için gerekli altyapıyı oluşturmak amacıyla çalışmalara başladığı belirtiliyor. Çoğunlukla Pence'in eski danışmanlarından oluşan grupta eski genelkurmay başkanı Marc Short, siyasi danışman Marty Obst ve eski üst düzey Trump Beyaz Saray personeli Paul Teller gibi isimler bulunuyor.


"18 MİLYON DOLAR BAĞIŞ TOPLAYACAK"

Pence’in siyasi grubundan ABD merkezli Axios’a konuşan bir kaynak bu yıl 18 milyon dolar toplamayı hedeflediklerini söyledi. Cumhuriyetçilerin kalesi olarak görülen birçok eyalette etkinliklere katılan Pence, sadece dijital reklamlara 60 bin dolar harcadı.

Anayasa'ya olan bağlılığında asla tereddüt etmeyen Pence'in seçime katılması, büyük bir olasılık olarak görülüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap