SON DAKİKA



Haber > Dünya > Biden ve Putin arasındaki kritik görüşme yarın: Gündem Ukrayna!

Biden ve Putin arasındaki kritik görüşme yarın: Gündem Ukrayna!

06 Aralık 2021 Pazartesi - 11:34




Kritik görüşme yarın yapılacak. Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginlik sürerken ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin konuyu görüşmek üzere Salı günü bir video görüşmesi yapacak.





Dünya Rusya- Ukrayna gerilimine odaklanmışken ABD'den kritik hamle geldi.

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin salı günü Ukrayna krizine ilişkin bir video görüşme gerçekleştirecek. 

Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada iki liderin ABD-Rusya ilişkileri üzerine konuşacağı ve aynı zamanda ABD'nin Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliğine ilişkin endişelerinin altını çizeceği belirtildi.

Kremlin'den yapılan açıklamada ise iki liderin aynı zamanda haziranda gerçekleşen Cenevre zirvesinde varılan anlaşmaların görüşeceği belirtildi.

Görüşmenin saati ve süresi henüz açıklanmadı.


Kiev ve NATO güçleri, Rusya'yı Ukrayna sınırına asker yığmakla suçluyor. Moskova, suçlamaları reddederken Ukrayna'yı doğuda askeri hareketliliğini artırmakla suçluyor.

 Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, ellerindeki istihbarat kayıtlarına göre, Moskova'nın ocak sonunda geniş çaplı askeri bir harekat planlıyor olabileceğini söylemişti

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap