SON DAKİKA



Haber > Dünya > 'Biden Kiev'i gezerken Rusya Şeytan'ı ateşledi!'

'Biden Kiev'i gezerken Rusya Şeytan'ı ateşledi!'

22 Şubat 2023 Çarşamba - 10:27




İşgalin yıldönümünde süper güçler birbirine meydan okudu, CNN International ABD lideri Biden Kiev'i ziyaret ederken Rusya'nın füze düğmesine bastığını duyurdu.





Dünya dengelerini kökünden değiştiren saldırı emrinin üstünden 24 Şubat Cuma günü itibarıyla bir yıl geçmiş olacak. Ukrayna'nın bağımsızlığını tanımayan Vladimir Putin, Rus tanklarına işgal emri verip II. Dünya Savaşı'ndan bu yana en korkunç katliamın ortaya çıkmasına yol açtı.

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, ülkenin doğusundaki Donbas'ta yer alan cephe hattında Rus işgalcilerin bir kez daha püskürtüldüğünü duyurdu. Rus ordusu, aylardır ele geçiremediği Bakhmut ve çevresine saldırılarını yoğunlaştırdı ancak Zelensiky'nin verdiği bilgiye göre cephe hattında herhangi bir değişiklik yok. Özellikle Bakhmut ve Liman çevresindeki muharebeler şiddetli. Rus işgalcilerin tüm silahlarıyla saldırdığı, hatta gözyaşartıcı bomba bile kullandığı gelen bilgiler arasında.

Ukrayna birlikleri karşı taarruz için bekledikleri silahlara birkaç hafta içinde kavuşacak. Polonya, Leopard tanklarının iki ya da üç hafta içinde Ukrayna'ya sevk edileceğini duyurdu. Diğer Avrupa ülkelerinin de ellerindeki Leopard tanklarını ilkbaharda cephe hattına ulaştırması bekleniyor.

Başkent Moskova'da Salı günü ulusa sesleniş konuşması yapan Rus lider Putin, Batılı ülkelere bilindik suçlamalarını yineledi ve ABD ile imzaladıkları stratejik silahsızlanma anlaşmasını (YENİ START) askıya alacaklarını duyurdu.

Putin'e Polonya'nın başkenti Varşova'dan yanıt veren ABD lideri Joe Biden ise, üstüne basa basa "Ukrayna Rusya için bir zafer olmayacak" deyip ekledi:


"Putin NATO'da çatlak olacağını sandı ama NATO her zamankinden daha fazla birlik halinde. NATO, topraklarının her bir karışını savunacak, askeri ittifak kaya gibi sağlam. Bir yıl önce, dünya Kiev'in düşüşünü bekliyordu. Kiev'den yeni geldim. Kiev güçlü duruyor, Kiev gururlu duruyor, Kiev dik duruyor ve en önemlisi özgür... Bu savaş asla bir gereklilik değildi. Bir trajedi. Savaşı Başkan Putin seçti. Devam ettiği her bir gün de onun seçimi."

ABD'nin Sovyetler Birliği ile 1991'de, Rusya Federasyonu ile 1993'te imzaladığı Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşmalarının (START 1 ve START 2) devamı olan 'Yeni START' anlaşması, Washington ve Moskova arasında yürürlükteki son nükleer anlaşma olma özelliğini taşıyor. Nükleer bir savaşın önlenmesini amaçlayan anlaşma, uzun menzilli nükleer silah başlıklarına ve füzelere kısıtlama getiriyor.

Anlaşma, dünyanın en büyük iki nükleer gücü olan ABD ve Rusya'nın yerleştireceği stratejik nükleer savaş başlıklarını her ülke için 1550 adet ile sınırlandırıyor. 5 Şubat 2011'de yürürlüğe giren 10 yıllık anlaşmanın süresi 5 Şubat 2021'de dolmuştu. Rusya ve ABD karşılıklı olarak anlaşmayı 5 yıl uzatmışlardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap