SON DAKİKA



Haber > Dünya > Biden’ın Twitter takipçilerinin yarısının sahte olduğu iddia edildi

Biden’ın Twitter takipçilerinin yarısının sahte olduğu iddia edildi

18 Mayıs 2022 Çarşamba - 19:46




ABD merkezli bir yazılım şirketi, ABD Başkanı Joe Biden’ın Twitter hesabındaki takipçilerinin yüzde 49,3’ünün sahte olduğunu iddia etti.





ABD Başkanı Joe Biden'ın sosyal medya platformu Twitter hesabındaki takipçilerinin yaklaşık yarısının sahte olduğu iddia edildi.

ABD'nin Washington eyaleti merkezli SparkToro yazılım şirketi tarafından yapılan açıklamada, Twitter'da 22,3 milyon takipçisi bulunan ABD Başkanı Biden'ın takipçilerinin yüzde 49,3'ünün sahte olduğu belirtildi.

"KONUM VE PROFİLDEN BELLİ"

Şirket bu iddianın konum, profil resimleri gibi çeşitli faktörlerin incelenerek, bir denetim aracı tarafından tespit edildiğini açıkladı.

"ELON MUSK'IN DA TAKİPÇİLERİ SAHTE"


SparkToro yazılım şirketi, geçtiğimiz günlerde ABD merkezli Tesla şirketinin CEO'su ve SpaceX şirketinin kurucusu Elon Musk'ın Twitter takipçilerinin de yüzde 53,3'ünün sahte olduğunu iddia etmişti.

"2 BİN HESABIN ÖRNEĞİ ANALİZ EDİLDİ"

SparkToro tarafından yapılan açıklamada, “Denetimlerde Elon Musk'ın takipçilerindeki 100 bin hesaptan rastgele 2 bin hesabın örneği analiz edilerek, spam, bot ve düşük kaliteli hesaplarla ilişkili 25'ten fazla faktör değerlendiriliyor” denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap