SON DAKİKA



Haber > Dünya > Biden gelirse Türkiye için ne değişir?

Biden gelirse Türkiye için ne değişir?

05 Kasım 2020 Perşembe - 11:59




ABD başkanlık seçimlerinin ne şekilde sonuçlanacağı bütün dünya için büyük önem taşıyor. Gazeteci Murat Yetkin başkanlık seçimlerini değerlendirdiği yazısında "Ankara’da Biden’ın kazanmasının uzun vadede Türkiye’nin daha az zararına olabileceği konuşuluyor" ifadelerine yer verdi.





Gazeteci Murat Yetkin, ABD’de sonucu hala belli olmayan başkanlık seçiminin Ankara’ya nasıl yansıdığını yazdı. Yetkin’in aktardığına göre Ankara, Joe Biden’ın seçilmesinin uzun vadede Türkiye’nin daha az zararına olacağı görüşünde.

Yetkin, ABD’de yapılan başkanlık seçimiyle ilgili kaleme aldığı yazıda seçimin Türkiye ile ilgili olası sonuçlarını aktardı.

Yetkin’in kişisel blogunda kaleme aldığı yazının ilgili kısmı şöyle:

Trump’ın kendisine en yakın bulduğu liderlerden birisi de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan. Küstah mektuplar, mesajlar yazsa da iki gün sonra göklere çıkardığı, golf oyununu kesip telefonuna çıktığı medyaya yansımış durumda. Dolayısıyla Trump kazanırsa, sanki Erdoğan kazanmış, Erdoğan’ı sert eleştiren Biden kazanırsa, Erdoğan kaybetmiş olacak gibi bir algı mevcut. ABD seçimlerine adeta Türkiye seçimiymiş gibi bakma yanılsamasına yol açıyor bu durum; her ne kadar Trump işi biraz İstanbul seçimlerine benzetmiş olsa da. Oysa ne Trump yeniden seçilirse ABD ile işler son altı aydır -pandeminin de etkisiyle buzdolabına konduğu yerde kalır ne de Biden seçilirse Türkiye’nin Batı dünyasından kopmasına yol açacak ve ekonomisini batıracak kadar ileri gider. Biden’ın kazanması durumunda Erdoğan’ın kısa vadede ciddi sıkıntı çekme ihtimali bulunuyor yine de. Ama Ankara’daki değerlendirmelerde Biden’ın kazanmasının uzun vadede Türkiye’nin daha az zararına olabileceği konuşuluyor. ABD seçimlerine baktığımızda en çok kaybedenin temsili demokrasi ile serbest ve adil seçimler olduğu da açıkça görülüyor. İzlemeye devam ediyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap