SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bezos'la uzaya gitmenin bedeli bu! Bir koltuğa 28 milyon dolar verdi!

Bezos'la uzaya gitmenin bedeli bu! Bir koltuğa 28 milyon dolar verdi!

13 Haziran 2021 Pazar - 12:37




Dünyanın en zengin milyarderi Jeff Bezos ile uzaya gidecek olan talihli belli oldu. Blue Origin roketiyle uçacak üçüncü kişi bir koltuğa tam 28 milyon dolar verdi!





Elon Musk ile uzay yarışında kıyasıya bir mücadele veren dünyanın en zengin iş adamı Amazon'un kurucusu Jeff Bezos uzaya seyahat edeceğini duyurmuştu. 

15 Temmuz 2021’de Teksas’tan havalanacak sahibi olduğu Blue Origin roketiyle kardeşi Mark'la uzaya çıkacak olan Jeff Bezos'a eşlik edecek üçüncü kişi yapılan açık artırma sonucunda belli oldu.

BİR KOLTUK 28 MİLYON DOLARA SATILDI

Şirket, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bezos ve kardeşinin yer alacağı yolculukta bir koltuğu 28 milyon dolara sattıklarını duyurdu.

Koltuk için açık artırmaya 159 ülkeden 7 bin kişi katıldı. İlk kez uzaya insan taşıyacak Blue Origin, koltuğu alan kişinin adını açıklamadı.

Açık artırma sonunda uzaya çıkma biletini kapan kişinin isminin yakında açıklanacağı belirtildi. Öte yandan kapsülde dördüncü bir yolcunun daha olacağı kaydedildi.


Yaklaşık 10 dakikalık yolculuğun üç dakikası yer çekimsiz ortamda gerçekleşecek. Böylelikle kazanan kişi yer çekimsiz ortamda kalmak için dakikada 9 milyon dolar harcamış oldu.

Teksas'taki Van Horn Üssü'nden yapılacak 11 dakikalık yolculukta 6 yolcunun yer alacağı belirtiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap