SON DAKİKA



Haber > Dünya > Beyninde 'saatli bomba' ile doğdu...

Beyninde 'saatli bomba' ile doğdu...

26 Haziran 2018 Salı - 17:13




KANADA'nın Alberta şehrinde Wight ailesine geçen kış yeni bir üye katıldı. 32 yaşındaki anne Meagan Wight, geçen Ocak ayında prematüre olarak bebeği D





Dominic'in sağlık sorunları aileyi ve doktorları endişelendirdi. Yüzünde ilginç lekeler bulunan minik bebeğin, görüntüsü herkesi şaşkınlığa uğrattı. Ancak Dominic'in minik bedeni, ailesini ve doktorları daha fazla şaşırtacaktı.

Anne Meagen Wight'a göre aile üç kez şok yaşadı: "İlk şokumuzu oğlumuz 8 hafta erken doğduğunda yaşadık. İkincisi ise, tüm taramalarımızın temiz olmasına rağmen hasta olarak doğmasıydı. Son şokumuzu ise NICU(Yeni doğan yoğun bakım ünitesi) deneyimini sırasında yaşadık ve hayatta kalamayacağını düşündüğümüz zaman kederle yüzleştik" diyor ve ekliyor "O hayatta kaldıkça neşemiz arttı."

Dominic, tüm tenini kaplayan kırmızı kan beneklerine sahip olarak doğdu. Ailesi durumu garipse de zamanla solacağını düşündü. Doktorlar, bunların doğum izleri olduğunu ve diğer hastalığı ile bağlantılı olmadığını söyledi.

Küçük bebek, ciğerlerinde ve beyninde AVM hastalığı yani yerel kan dolaşımı bozukluğu (Arteriovenöz malformasyon) ile doğdu. Bu hastalık, o daha birkaç günlük iken felç geçirmesine sebep oldu. Geçirdiği inme sonrasında talihsiz bebek yoğun bakım ünitesine alındı. Doktorlar, bebeğin fazla yaşamayacağını söyledi ve ailesi yoğun bakım ünitesinde iken fişini çekmeye karar verdi.

İnanılmaz! Beyninde 'saatli bomba' ile doğdu... 4.resim


Meagan bu konuda, "Doktorlara inanmıştık. Onunla sahip olduğumuz tüm zamanı verimli geçirmeye çalıştık, fotoğraflar, videolar çektik. Sonrasında fişini çekme kararı aldık; her türlü ölüyordu sadece acısız olsun istedik.

"Solup gitmesini beklerken o üç gece boyunca mücadele etti. Şimdi çok sağlıklı!" dedi.

Dominic her şeye rağmen hayatta kaldı; şimdi 5 aylık bir bebek. Ablası kardeşine, 101 Dalmaçyalı filminden etkilenerek Spot lakabını taktı. Ailesi, fazla bilinmeyen bir hastalık olan AVM'nin bilinirliğini artırmak için uğraşıyor.

Arteriovenöz Malformasyon nedir; Arteriovenöz malformasyon, beyindeki atar damar ve toplar damarlar arasında, normalde olmaması gereken bir takım bağlantıların olması durumuna denir. Bu durum doğuştan olan bir bozukluktur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap