SON DAKİKA



Haber > Dünya > 'Beyaz Veba'yı tedavi etmek için kurulmuştu, barbarca deneyler yaptı!

'Beyaz Veba'yı tedavi etmek için kurulmuştu, barbarca deneyler yaptı!

15 Ağustos 2022 Pazartesi - 13:57




Ülkeyi kasıp kavuran salgını kontrol etmek için açılmıştı ancak kısa süre içinde acımasız deneylere ve sonrasında da binlerce ölüme ev sahipliği yaptı. Şimdiyse 'perili' sanatoryumun yeni görüntüleri ortaya çıktı.





Kentucky'deki Waverly Hills Sanatoryumu, Jefferson County'de o zamanlar "Beyaz Veba" olarak bilinen bir tüberküloz salgınını kontrol altına almak amacıyla 1910'da kapılarını açtı ve ülkenin en gelişmiş hastanelerinden biri olarak kabul edildi.

50 YILI AŞKIN SÜRE KORKUNÇ DENEYLER YAPTI

Kentucky'deki Waverly Hills Sanatoryumu, 1910'da bir türlü altından kalkılamayan tüberküloz salgınını kontrol altına almak amacıyla kapılarını açmıştı. O zamanlar ülkedeki en gelişmiş hastanelerden biri olarak düşünülüyordu, ancak şimdi ülkenin en ürkütücü yerlerinden biri haline geldi. 1961'de kapandı ve bugün ülkenin en ürkütücü yerlerinden biri olduğuna inanılıyor.

50 BİNDEN FAZLA ÖLÜ
  Beyaz Vebayı tedavi etmek için kurulmuştu, barbarca deneyler yaptı

Bazı tahminlere göre 50 binden fazla hastanın burada öldüğü düşünülüyor. İyimser istatistikler ise ölü sayısının 6 bin civarında olduğunu söylüyor. Sanatoryumun yaşayan sakinlerinin kaç kişinin öldüğünü görmemesi için yapılan 150 metrel uzunluktaki "ceset deliği", ölülerin aşağı atılması için tasarlanmıştı. Bu acı verici ölümler, sanatoryumun "perili" olarak anılmasının en önemli sebebi oldu.


Şimdiyse astalar üzerinde acımasız deneyler yapıldıktan sonra binlerce kişinin öldüğü bildirilen ABD'deki perili sanatoryumun ürkütücü görüntüleri ortaya çıktı. Beyaz Vebayı tedavi etmek için kurulmuştu, barbarca deneyler yaptı

 

Çok sayıda ruhun Waverly Hills Sanatorium'un koridorlarında yürüdüğüne inanılırken, en aktif hayaletlerden birinin Timmy adında küçük bir çocuk olduğu düşünülüyor. Timmy, ziyaretçilerle etkileşim kurmayı seven "eğlenceli bir çocuk" olarak biliniyor. Binaya gelen ziyaretçilerle yakalamaca oynamaktan keyif aldığı da tüyler ürperten iddialar arasında...

Sanatoryumun uzun koridorda bir top yuvarlarsanız, çoğu zaman Timmy'nin topu size geri yuvarlayacağı söylenirken, Waverly Hills koridorlarında dolaşan diğer ruhların hepsinin bu kadar eğlenceli olmadığı görüşü yaygın. Beyaz Vebayı tedavi etmek için kurulmuştu, barbarca deneyler yaptı

 


Bölgede sıklıkla görülen bir diğer hayalet ise Waverly Hills tüberküloz tesisi olarak çalışırken hastanede kendini asan bir hemşire. İntihar eden hemşirenin, hala koridorlarda dolaştığına inanılıyor.

Başka bir hayalet ise, gece geç saatlerde koridorlarda sürüklenen beyazlar içindeki gizemli bir adam. Adamın kim olduğuna dair hiçbir bilgi yok, ancak genellikle sanatoryumu ziyaret eden kişiler tarafından görülebiliyor.

Waverly Hills Sanatoryumu 1910'da açıldı ve web sitesine göre başlangıçta 40-50 tüberküloz hastasını barındırması gerekiyordu. 1960'larda, tüberküloz için çare bulunduktan sonra, bina Wood-haven Sağlık Hizmetleri oldu. Tesis 1981 yılında devlet tarafından kapatıldı. O zamandan beri bina tekrar satın alındı ​​ve Waverly Hills Tarih Kurumu onu korumak ve korumak için çalışıyor.

Sanatoryum, z,yaretçilerine iki saatlik bir paranormal aktivite turu ve altı saatlik bir kamu soruşturması dahil olmak üzere çeşitli turlar sunuyor.

Duvar yazılarıyla kaplı, terk edilmiş bina, kullanımda olduğu zamanki gibi kalan salonları, heyecan arayan hayalet avcıları ve turlar arasında favori haline geldi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap