SON DAKİKA



Haber > Dünya > Beyaz Saray'dan tartışmalı Güneş hamlesi!

Beyaz Saray'dan tartışmalı Güneş hamlesi!

24 Ekim 2022 Pazartesi - 11:16




Beyaz Saray iklim krizi ile baş etmek için tartışmalı bir karara imza atmak üzere. İddiaya göre Dünya'ya gelen Güneş ışınları uzaya yansıtılarak havanın soğuması sağlanacak. Ancak tüm bilim insanları bu konuda aynı fikirde değil.





ABD'nin Güneş hamlesi bilim insanlarının hem onayını aldı hem de tepkisini çekti. Solar (Güneş) jeomühendisliği adı verilen Proje atmosferdeki sera gazlarının neden olduğu ısınmayı azaltmak için Dünya'ya ulaşan Güneş ışığı miktarını değiştirmeyi amaçlıyor.

Peki Güneş ışınlarını azaltmak mümkün mü? Araştırmacılar atmosferin stratosfer katmanına bir gaz tabakası yayarak Dünya'ya gelen Güneş ışınlarını uzaya geri yansıtmayı planlıyor.

BİLİM İNSANLARINI İKİYE BÖLDÜ!

Bilim insanları Dünya'ya gelen Güneş ışınlarının bir kısmının uzaya yansıması durumunda gezegenin soğuyacağına inanıyor ancak fikir ortaya atıldığı günden bu yana eleştirilerin hedefi oldu.


Bazı araştırmacılar Güneş ışığını yansıtma kavramını etik olarak doğru bulmuyor veahlaki olarak 'tehlikeli' görüyor. Bazıları ise Güneş ışınlarını engellemenin iklim krizine çözüm olmayacağını belirterek asıl çözümün karbon emisyonlarının azaltılması olduğunu vurguladı.

Beyaz Saray, iklim değişikliği çözümlerine yönelik acil ihtiyaç nedeni ile tüm eleştirilere rağmen projeyi destekliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap