SON DAKİKA



Haber > Dünya > Belçika'dan Ukrayna'ya: Silahlarımızı Rusya'ya karşı kullanmayın!

Belçika'dan Ukrayna'ya: Silahlarımızı Rusya'ya karşı kullanmayın!

05 Haziran 2023 Pazartesi - 17:12




Belçika hükümeti, Rusya ile savaşan Ukrayna'ya verdikleri silahların sadece kendini savunmada kullanılabileceğini belirterek, Rusya'ya yönelik saldırılarda kullanılmasına karşı çıkıyor.





Belçika merkezli FN Herstal şirketinin ürettiği "FN Scar" adlı otomatik silahların Ukrayna'dan Rusya'ya gönderildikten sonra hükümet karşıtı gruplar tarafından Rus ordusuna saldırılarda kullanıldığına dair ortaya çıkan video görüntüleri, Belçika'da büyük bir tartışma yaratmış durumda.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, bir televizyon programında konuyla ilgili soruları yanıtlarken, Belçika istihbarat birimlerinden Rusya'da Belçika yapımı silahların kullanılıp kullanılmadığını tespit etmelerini istediğini belirtti.

De Croo, henüz bu bilginin doğrulandığını belirterek, verdikleri silahların sadece Ukrayna topraklarının savunulması amacıyla kullanılması şartının olduğunu ifade etti.

Başbakan De Croo, "Belçika yapımı silahlar ve diğer Avrupa ülkelerinden giden silahlar konusunda sıkı kurallarımız bulunuyor. Ukraynalılardan bu durumu açıklığa kavuşturmalarını talep ettik." şeklinde konuştu.

Bu hafta sonu Washington Post tarafından yayınlanan videolarda, Rus hükümetine karşı mücadele eden "Rusya Özgürlük Lejyonu" ve "Rusya Gönüllü Birlikleri" gibi grupların Ukrayna'dan Rusya sınırının diğer tarafında yer alan Belgorod'da saldırılar düzenlediği ve bu saldırılarda Belçika yapımı FN Scar silahları dahil olmak üzere Batılı ülkelerde üretilen silah ve malzemelerin kullanıldığı görülüyordu.


Belçika yetkilileri, Ukrayna'ya gönderilen silahlarla ilgili sevkiyat ve teslim belgelerinde bu malzemelerin sadece Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin Rusya'nın işgaline karşı kendi topraklarını savunmak için kullanılabileceğini belirtti.

Belçika yapımı FN Herstal silahlarının diğer Avrupa ülkelerinin envanterinde de bulunduğu biliniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap