SON DAKİKA



Haber > Dünya > Belçika, 5-11 yaş arası çocukları aşılayacak

Belçika, 5-11 yaş arası çocukları aşılayacak

20 Aralık 2021 Pazartesi - 18:06




Belçika’da yılbaşından önce 5-11 yaş arasındaki çocuklara Covid-19 aşısı yapılmaya başlanacak.





Yeni tip korona virüsün (Covid-19) hızla yayılan Omicron mutasyonunun ortaya çıkmasının ardından ülkeler aşı kampanyalarına hız verdi. Bu kapsamda çocuklara aşı yapma kararı alan Avrupa ülkelerine Belçika da eklendi.

Belçika Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki 5-11 yaş arasındaki çocukların Covid-19’a karşı aşılanmasına karar verildiği ifade edildi.

Covid-19 semptomları açısından yüksek risk taşıyan çocuklara aşı yapılmasının şiddetle tavsiye edildiği açıklamada, riskli durumdaki çocukların aralık ayı sonunda aşılanmaya başlayacağı ifade edildi.

Söz konusu yaş aralığındaki çocuklar için aşının ücretsiz ve isteğe bağlı olacağı ve yalnızca ailelerinin onayıyla aşı olmalarına izin verileceği belirtildi. Aynı zamanda çocukların aşılama durumlarıyla bağlantılı olarak kısıtlamalara tabi tutulmayacağı bildirildi.

BELÇİKA’DA COVİD-19 KISITLAMALARI SIKILAŞTIRILDI

Belçika’da korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında tedbirler sıkılaştırılmış, anaokulları ile ilkokulların Noel tatilinden bir hafta önce 20 Aralık'ta kapatılmasına karar verilmiş, 6 yaş ve üstü çocuklardan maske takması istenmişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap