SON DAKİKA



Haber > Dünya > BBC spikerine canlı yayında şok! Taliban cep telefonundan aradı

BBC spikerine canlı yayında şok! Taliban cep telefonundan aradı

16 Ağustos 2021 Pazartesi - 12:55




Taliban, Afganistan'ı ele geçirirken dün gece dikkat çekici bir olay yaşandı. BBC muhabiri Yelda Hakim'i dün gece canlı yayında Taliban sözcüsü aradı.





Afganistan’da yaşananları izleyicilerine aktaran BBC’nin muhabiri Yelda Hakim dün gece canlı yayında şaşırtıcı bir olay yaşadı. Afganistan’daki gelişmeleri aktaran Hakim’in kişisel cep telefonu yayın sırasında çaldı. Telefon hattının diğer ucundaki kişi ise Taliban’ın sözcülerinden Süheyl Şahin’di...

Bir an şaşkına dönen Hakim, canlı yayında telefonunun hoparlörünü açtı ve röportaja başladı. Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesinden sonra gerçekleşen görüşmede kendini tanıtan Şahin’le görüşen Hakim, “Peki hattımızda Taliban’ın sözcüsü Şahin var. Sayın Şahin, beni duyabiliyor musunuz?” diye sorarak stüdyodaki gergin ortamı ortadan kaldırdı.

Görüşmede Şahin, “Kimseden intikam almayacağız. Bu ülkenin ve halkın hizmetkarı olarak çalışacağız. Barışçıl bir güç transferi bekliyoruz” ifadesini kullanmıştı.

Şahin o röportajda şeriat kuralları ile ilgili de kaçamak yanıtlar verdi. Şahin, “Şu an bu konuda bir şey söyleyemem. Bu mahkemelerdeki hakimlere ve kanunlara bağlı” dedi.

Şahin, kadınların haklarına saygı duyacaklarını ve onların eğitime erişmelerine izin vereceklerini söyledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap