SON DAKİKA



Haber > Dünya > Batı Putin'i yıkamıyor: Bu kez Rus altınına sarıldı

Batı Putin'i yıkamıyor: Bu kez Rus altınına sarıldı

27 Haziran 2022 Pazartesi - 10:43




ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın altın ihracatına uygulanacak bir ambargonun, Moskova'ya yıllık yaklaşık 19 milyar dolara mal olacağını açıkladı.





Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle Rusya'yı çökertmeye çalışan Batı, peş peşe yaptırım uygularken, sonuç alamıyor.

Almanya'da bir araya gelen G7 ülkeleri liderleri (ABD, Almanya, Kanada, İngiltere, Fransa, İtalya ve Japonya), Rusya lideri Vladimir Putin gibi resim pozu vermeye çalışırken batı medyasının diline düştü.

Zirvede, Rus altınına yönelik ihracat yasağı tartışılırken, Putin, Polonya sınırındaki Belarus'a nükleer başlık taşıyabilen İskender-M taktik füzelerini vereceğini açıkladı.

Basına konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın altın ihracatına uygulanacak bir ambargonun, Moskova'ya yıllık yaklaşık 19 milyar dolara mal olacağını açıkladı.

Blinken, G7 liderlerinin Rus altınının ithalatına yönelik yasak kararı almasına dair açıklamasında, Moskova'ya uygulanan yaptırımların etkilerinin gelecek sene itibarıyla görüleceğine dikkat çekti.


CNN'e konuşan Blinken, altının, Rusya'nın enerjiden sonra en fazla kazandığı 2'nci ihracat kalemi olduğunu vurguladı.

Blinken, “Yılda yaklaşık 19 milyar dolar ve bunun çoğu G7 ülkelerinde. Bunu kesmek, yılda yaklaşık 19 milyar dolarlık gelire erişimi engellemek, bu önemli.” ifadesini kullandı

ABD Başkanı Joe Biden, altın yasağının, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e "eşi görülmemiş" maliyetler getireceğini söylemişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap