SON DAKİKA



Haber > Dünya > Batı istihbaratı: Putin’in Z Ordusu savaşa hazır

Batı istihbaratı: Putin’in Z Ordusu savaşa hazır

21 Şubat 2022 Pazartesi - 14:57




Rusya ordusuna ait Z harfi ile işaretlenmiş zırhlı araçların bugün Ukrayna sınırına doğru ilerlediğini gösteren fotoğraflar basına yansıdı. Batı basını, Z harfine Putin'in Zombi ordusu ismini verdi.





Tüm dünya Ukrayna sınırından gelecek haberlere odaklanmışken, başta ABD olmak üzere Batı’nın istihbarat raporları, Putin'in ordusunun savaşa hazır olduğunu belirten yeni iddialar ortaya attı.

Rus tanklarının ve Z harfi ile işaretlenmiş

zırhlı araçların bugün Ukrayna sınırına doğru ilerlediğini gösteren fotoğraflar basına yansıdı.

Rusya- Ukrayna krizi her geçen gün tırmanırken, ABD ve İngiliz istihbarat raporları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 200 bin asker ve 500 savaş uçağı ile Ukrayna’yı işgal emri verdiğini öne sürdü.

Araçlara, dost ateşinden kaçınmak için belirgin beyaz bir Z harfi çizildiği belirtilirken, bu durum da uluslararası basında ‘savaşın bir işareti’ olarak yorumlandı.


Z harfi ayrıca, Rusçadaki Zapad- Batı anlamını da taşıyor olması dikkatlerden kaçmadı.  Z harfine bildiğimiz Batı, her zamanki gibi Putin'in Zombi ordusu ismini verdi.

Kısa menzilli tüm hava koşullarına uygun Tor hava savunma sisteminin sınıra taşındığı görünürken, sınıra yakın Shebekino’da da bir askeri hastanenin kurulduğu öne sürüldü.

Daha önce Putin’in Ukrayna’nın doğu sınırındaki savaş komutanlarına emir verdiği bildirilmişti.

 CBS’in haberine göre, ABD istihbaratı, Rus yüksek komutanlığından “istilaya devam” emri verildiğine inanıyor.

CNN International’ın haberine göre, istihbarat kaynakları, Putin’in ordularının büyük kısmının şu anda sınırın yaklaşık 80 kilometre yakınında olduğunu bildirdi.


Bloomberg’in bildirdiğine göre Pentagon, müttefikleriyle sadece Kiev’in değil, Kharkiv, Odessa ve Kherson dahil olmak üzere Ukrayna genelindeki şehirlerin de hedef alınabileceğine dair istihbarat paylaştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap